Τσακαλώτος: “Μία ώρα υπερωρία χωρίς έλεγχο, δώρο από τον Χατζηδάκη”

Τσακαλώτος: “Μία ώρα υπερωρία χωρίς έλεγχο, δώρο από τον Χατζηδάκη”
Ευκλείδης Τσακαλώτος EUROKINISSI

Κριτική στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για την κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους ασκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook.

Την κατάργηση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προαναγγελίας της υπερεργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας κριτική στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε εργασιακό δικαίωμα, ενώ δημοσίευσε και ένα σχετικό σκίτσο του Αντώνη Βαβαγιάννη, ο οποίος σκιτσάρει και για το NEWS 24/7.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Χατζηδάκη

Ο κύριος Χατζηδάκης καταργεί ένα-ένα κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Με την χθεσινή υπουργική απόφαση του καταργείται η υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας της υπερεργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και επιστρέφουμε στο προ του 2018 καθεστώς: η υπερεργασία να μην δηλώνεται πουθενά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνεται το ελεύθερο στους εργοδότες να κρατάνε έως και μία ώρα μετά το ωράριό τους τους εργαζόμενους τους χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου, αφού αυτές οι ώρες θα είναι από εδώ και πέρα μαύρες.

ΥΓ: Ο Antonis Kourafelkythros ζήτησε από αρκετό κόσμο να διαλέξει το αγαπημένο του στριπάκι. Είμαι απόλυτα σίγουρος για το από ποια σειρά θα διάλεγε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα