Τσακαλώτος: Ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5

Τσακαλώτος: Ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5
Barcelona line up for a team photograph before their Champions League first knock out round soccer match against Manchester City at the Etihad Stadium, Manchester, England, Tuesday Feb. 18, 2014. Pictured back row left to right are: Javier Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Gerard Pique and Barcelona goalkeeper Victor Valdes. Front row from the left are: Lionel Messi, Daniel Alves, Alexis Sanchez, Cesc Fabregas, Andres Iniesta and Xavi Hernandez. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι τα θετικά αντίμετρα (Πανελευσινιακός) θα φτάσουν σωρευτικά τα 7,6 δις ευρώ έναντι 4,9 δις των αρνητικών μέτρων (Μπαρτσελόνα)

Μεγαλύτερο σωρευτικό ύψος θα έχουν τα θετικά αντίμετρα από τα αρνητικά μέτρα την περίοδο 2018-2021 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος παραλλήλισε μάλιστα την εν λόγω σχέση με ποδοσφαιρική αναμέτρηση Πανευλευσινιακού –  Μπαρτσελόνα.

τα αρνητικά μέτρα θα είναι 4,9 δις ευρώ και τα θετικά αντίμετρα 7,6 δις ευρώ

«Σε σωρευτικό επίπεδο την περίοδο 2018-2021 τα αρνητικά μέτρα θα είναι 4,9 δις ευρώ και τα θετικά αντίμετρα 7,6 δις ευρώ. Άρα ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα» ανέφερε χαριτολογώντας ο υπουργός Οικονομικών. «Την τελευταία φορά που μέτρησα το 7 ήταν μεγαλύτερο από το 5. Άρα Τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά μέτρα.» σχολίασε δηκτικά απαντώντας στις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα από τα αντίμετρα. Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε, πάντως, ότι θα προτιμούσε ο ηττημένος να ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης γιατί ο ίδιος είναι Μπαρτσελόνα…

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε, πάντως, ότι η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών περιλαμβάνει δυσάρεστα μέτρα που δεν τα ήθελε η κυβέρνηση και που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε, όμως, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση προτιμούν μια συμφωνία που κάνει μεν συμβιβασμού αλλά ανοίγει δρόμους «για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους και την προσέλκυση επενδύσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Το χρέος μετά τις 22 Μαΐου

Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για την απομείωση του ελληνικού χρέους η οποία όμως παραδέχτηκε ότι «μπορεί να πάει λίγο αργότερα από τις 22 Μαΐου». Καταλόγισε δε στη ΝΔ ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης καταρρέει το αφήγημά της. «Συγγνώμη που σας δυσαρεστώ που δεν έπεσε η κυβέρνηση και που θα κλείσει η συμφωνία για το χρέος» είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

AP Photo/Jon Super

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα