Τσακαλώτος: “Πιο εύκολο να τα ξαναβρούν Άμπερ Χέρντ-Τζόνι Ντεπ παρά η ΝΔ με τα λαϊκά και μεσαία στρώματα”

Τσακαλώτος: “Πιο εύκολο να τα ξαναβρούν Άμπερ Χέρντ-Τζόνι Ντεπ παρά η ΝΔ με τα λαϊκά και μεσαία στρώματα”
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Την περιβόητη δικαστική διαμάχη των γνωστών ηθοποιών χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης. "Η φθορά σας δεν μπορεί να σταματήσει"

“Τα επιτόκια αυξάνονται, η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλη. Μοιάζει πιο εύκολο να τα ξαναβρούν η Άμπερ Χέρντ και και ο Τζόνι Ντεπ παρά εσείς με τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή, στη συζήτηση για το σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών: “Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις”.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως “υπάρχει κάτι που μας χωρίζει και είναι σημαντική η διαχωριστική γραμμή”, για να προσθέσει: “Η υποστήριξη του δημοσίου συμφέροντος. Όχι απαραίτητα του κράτους ή του δημόσιου τομέα είναι βάση για συζήτηση για μια εναλλακτική πορεία, για εναλλακτικές πολιτικές. Δεν έχετε σαν ιδέα το δημόσιο συμφέρον. Το δείξατε στην υγεία που είχατε ευκαιρία να επενδύσετε. Ξοδέψατε λεφτά αλλά όχι για να χτίσετε ένα κοινωνικό κράτος με πρωτοβάθμια υγεία, όχι για μόνιμες προσλήψεις. Το δείξατε στην ενέργεια. Δεν κάνατε αυτό που σας είπαμε για τον ΕΦΚ. Δεν κάνατε τίποτα για να ελέγξετε την αγορά και την αισχροκέρδεια. Είχαμε τον κ. Σκρέκα να μας λέει ότι από λεφτόδεντρα φτάσαμε στα υπερκέρδη και ότι δεν τα βρίσκει. Δεν φαίνεται να είναι άνθρωπος που θα ελέγξει την αγορά”.

Εν συνεχεία, από το βήμα της Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ζήτημα του ΤΧΣ, όπου διερωτήθηκε: “Υπάρχει αίσθηση δημοσίου συμφέροντος; Έχετε παρακολουθήσει τη συζήτηση για την πράσινη ανάπτυξη και τις τράπεζες;

Το τραπεζικό σύστημα συνολικά, έχει ρίσκο από τις επενδύσεις που γίνονται σε ορυκτά καύσιμα και είναι βόμβα στα θεμέλια των τραπεζών. Μπορούμε να κατευθύνουμε σε πράσινες επενδύσεις τα τραπεζικά κεφάλαια; Σας αφορά αυτό; Το ερώτημα είναι αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα που υπηρετεί όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.

Εμείς θέλουμε αυτόν τον δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα γιατί και κατανοούμε τους κινδύνους συστημικού ρίσκου και γιατί θέλουμε να υπάρχει η κατεύθυνση. Εσείς λέτε όλα πρέπει να είναι ιδιωτικά και να μην υπάρχει κατεύθυνση ούτε και ρύθμιση”.

Όσο για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, σχολίασε: “Υπάρχει δημόσιο συμφέρον; Γιατί λέτε για εμένα. Λέτε για την επιστολή μου. Η δική μου επιστολή λέει συγκεκριμένα να σώσουμε όσο πιο πολλές θέσεις εργασίας μπορούμε. Ότι περιοχές που βρίσκονται στη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα είναι περιοχές με πολλά προβλήματα και πρέπει να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Είναι δημόσιο συμφέρον να σωθούν οι θέσεις εργασίας; Να μιλήσουμε για την επιστολή που έθεσα όλα τα νομικά επιχειρήματα για να σωθεί η ΛΑΡΚΟ. Επιχειρήματα που εσείς ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα