Τσαβούσογλου προς ΕΕ: “Να απευθύνεστε σε αυτούς που δε μας σέβονται”

Τσαβούσογλου προς ΕΕ: “Να απευθύνεστε σε αυτούς που δε μας σέβονται”
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζει ότι το κάλεσμα της ΕΕ "περί αλληλεγγύης και αποκλιμάκωσης" δεν απευθύνεται στην Τουρκία. Δηλώνει ωστόσο ανοιχτό σε διάλογο.

Απάντηση στο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έδωσε μέσω της επίσημης σελίδας του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου, ενώ επισημαίνει ότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Ακόμη, τονίζει ότι το κάλεσμα της ΕΕ περί αλληλεγγύης και αποκλιμάκωσης δεν απευθύνεται στην Τουρκία, αλλά σε εκείνους που λαμβάνουν προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων. Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version