Τσιόδρας: Όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων

Τσιόδρας: Όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων

Υπάρχει πίεση από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, με αποτέλεσμα να ξεπουλούν οι τράπεζες, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

«Μπήκαμε στο μνημόνιο γιατί ήμασταν εκτός αγορών. Μετά από τρία μνημόνια είμαστε πάλι εκτός αγορών» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6  ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Υπάρχει πίεση από τον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, με αποτέλεσμα να ξεπουλούν οι τράπεζες, επισήμανε και συνέχισε ότι: «Όλοι προεξοφλούν ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει άνοδος των επιτοκίων. Αυτό καθιστά δύσκολες τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Κατά τον ίδιο, σε αυτό πρέπει να προστεθεί η πολιτική αστάθεια των επόμενων χρόνων, η χαμηλή ανάπτυξη, τα μεγάλα πλεονάσματα και η γήρανση του πληθυσμού.»

Εκτίμησε ότι δεν θα απαιτηθεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Για Συμφωνία Πρεσπών: «Να δούμε πότε θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, δεδομένης της κατάστασης στα Σκόπια. Οι αποφάσεις θα παρθούν όταν έρθει η συμφωνία. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη στάση του κάθε βουλευτή παρότι θα υπάρχει κεντρική γραμμή» είπε και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα