Τσίπρα – Καμμένο βάζει στο στόχαστρο η Ν.Δ για το σχέδιο Βαρουφάκη

Τσίπρα – Καμμένο βάζει στο στόχαστρο η Ν.Δ για το σχέδιο Βαρουφάκη

Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης και αίτημα να κληθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια αποφασίστηκε σε σύσκεψη στη Συγγρού. Ταυτόχρονα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσαν 24 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο βάζει στο κάδρο των αποκαλύψεων για το σχέδιο Βαρουφάκη η Νέα Δημοκρατία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Συγγρού αποφασίστηκε η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προκειμένου να δώσει προσωπικά ο κ.Τσίπρας απαντήσεις στην ώρα του πρωθυπουργού. Αποφασίστηκε επίσης να κατατεθεί αίτημα εξέτασης του πρώην υπουργού Οικονομικών στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το πως έφτασε η χώρα στα μνημόνια (έστω και εάν αυτό ουσιαστικά αποτελεί νομιμοποίηση και από τη ΝΔ της διαδικασίας), αλλά και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες, που παρέχει ο κανονισμός της Βουλής στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ταυτόχρονα ήδη 24 βουλευτές της Ν.Δ (Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Αντωνίου, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Γεωργαντάς, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Αθανάσιος Δαβάκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη,  Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Κυριαζίδης,  Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου,  Νίκος Παναγιωτόπουλος,  Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τζαβάρας,  Μάξιμος Χαρακόπουλος) κατέθεσαν απλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να δώσει  θεσμική απάντηση για το κατά πόσο γνώριζε τις λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου, αν τελούσε υπό την έγκριση του, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά.

Η ερώτηση αυτή ήταν πρωτοβουλία των βουλευτών που βρίσκονται πλέον όμως σε συνεννόηση με το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο λόγος για τον οποίο οι 24 έσπευσαν να καταθέσουν ερώτηση πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη στη Συγγρού ήταν για να προλάβουν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με πληροφορίες σκόπευαν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ ήταν εν τω μεταξύ ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να εντείνει τις πιέσεις με αφορμή τις αποκαλύψεις, προς τον κ.Τσίπρα και τον κ.Καμμένο.

Η Συγγρού σημειώνει ειδικότερα ότι το κρυφό σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ “παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον” και προσθέτει: “Επειδή ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος τηρούν σιγή ιχθύος, η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.”

Σημειώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα παραστεί σήμερα στις έξι και μισή στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα