Τσίπρας: Δεν γλιτώνει πια η κυβέρνηση ό,τι κι αν κάνουν τα media

Τσίπρας: Δεν γλιτώνει πια η κυβέρνηση ό,τι κι αν κάνουν τα media
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή InTime

Για πακτωλό χρημάτων ώστε να φτιάξει "καθεστώς" ο Μητσοτάκης την περίοδο των lockdown και  της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.  Τι είπε για την σημασία της εξεταστικής για την λίστα Πέτσα.

«Η Βουλή κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για να λυτρωθεί η κοινωνία μας από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία που γνώρισε η χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά». Με την φράση αυτή «έκλεισε» την ομιλία του στην Βουλή σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, εισηγούμενος την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση της «Λίστας Πέτσα» και της δημοσκοπικής εταιρίας Opinion Poll. Μια πρόταση που αναμένεται να ψηφιστεί από σύσσωμη την αντιπολίτευσης και να εγκριθεί με περισσότερες από 120 θετικές ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως «το μέγα ζήτημα δεν είναι το νομικό ή ποινικό, αλλά πρωτίστως το ηθικό. Ανήθικο την ώρα που είχαμε κλειστεί όλοι στα σπίτια μας με απανωτά lockdown, μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια, που γέμιζαν όπως τώρα τα νοσοκομεία με ασθενείς Covid, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσιζε να τα αφήνει δίχως επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά την ίδια ώρα να δίνει ένα πακτωλό χρημάτων, λεφτά των φορολογουμένων, για να φτιάξει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ για να τον λιβανίζουν». Όπως σχολίασε «αντί για καμπάνια ενημέρωσης και καμπάνια πειθούς για το εμβόλιο είχαμε προπαγάνδα για το Μωυσή και το τσιτάχ. Καμία έγνοια για την προστασία των πολιτών και τη δημόσια Υγεία.».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέδεσε την επιδίωξη της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την ενημέρωση με την διαχείριση της πανδημίας. Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας «από το καλοκαίρι και μετά έχετε ρίξει λευκή πετσέτα. Αλλάξατε τους υπουργούς που δήθεν τα πέτυχαν όλα, βάλατε να διαχειρίζεται την πανδημία ένας υπουργός που χαϊδεύει τα αυτιά ακροδεξιών και αντιεμβολίαστων». Στην συνέχεια ρητορικά αναρωτήθηκε: «Πώς θα αλλάξεις την πραγματικότητα του συνδυασμού πανδημίας που θερίζει ανθρώπινες ζωές και έκρηξης ακρίβειας, που τα χρήματα τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα, που ο μισθός παραμένει καθηλωμένος; Όταν συνεχίζετε να μιλάτε για πανδημία ανεμβολίαστων, δίνοντας το μήνυμα πως δεν τρέχει τίποτα, βγείτε έξω χωρίς μάσκες».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε όμως πως «ότι και να κάνουν τα media, δεν γλιτώνετε την κατακραυγή. Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη» τονίζοντας αναφορικά με την πανδημία πως «αφού αρνείστε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, είμαστε εμείς εδώ για να προστατεύσουμε την κοινωνία, την ανθρώπινη ζωή, το εισόδημα». Αναφερόμενος στον τρόπο που χρηματοδοτήθηκαν τα ΜΜΕ με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης για τον Covid 19 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «μόνο από τις λίστες Πέτσα, τα τεράστια ποσά που δώσατε χωρίς κανένα κριτήριο σε φιλοκυβερνητικά μέσα, η χρηματοδότηση ιστοσελίδων που ανήκουν σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα με μέλη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς και σε ιστοσελίδες με μηδαμινή επισκεψιμότητα, αναδεικνύεται μια πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης. Με ποια κριτήρια δώσατε αυτά τα λεφτά; Με κριτήρια την αναγνωσιμότητα; τους εργαζόμενους δημοσιογράφους; Πείτε μας ένα κριτήριο».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υπόθεση της Opinion Poll λέγοντας ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη δεν εξαντλείται στη χειραγώγηση της πλειοψηφίας των Μέσων και στην απόπειρα φίμωσης κάθε ενοχλητικής φωνής, αλλά και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και μέσω δημοσίευσης κατευθυνόμενων μετρήσεων». Διευκρίνισε μάλιστα πως «θέλω να είμαι σαφής, δεν θέλω να ασχοληθώ με το σύνολο των εταιριών, με εταιρείες που κάνουν με εντιμότητα και σεβασμό στις επιστημονικές αρχές τη δουλειάς τους, είτε έπεσαν μέσα είτε έξω στις εκτιμήσεις τους στο παρελθόν». Σημείωσε όμως ότι «εδώ μιλάμε για εξόφθαλμο αλισβερίσι μιας συγκεκριμένης εταιρίας, πουτην έπιασαν στα πράσα, την OpinionPoll». Επισήμανε πως «το ίδιο φυσικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης της εν λόγω δημοσκοπικής, πήρε απευθείας ανάθεση σε άλλη εταιρία 270.000 ευρώ. Με 270.000 και καταλληλότερο για πλανητάρχη θα μπορούσε να βγάλει τον κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα