Τσίπρας σε Ηλιόπουλο: Θυμίζεις τον καθηγητή του Casa del Papel. Θα τινάξεις την μπάνκα στον αέρα

Τσίπρας σε Ηλιόπουλο: Θυμίζεις τον καθηγητή του Casa del Papel. Θα τινάξεις την μπάνκα στον αέρα
Αλέξης Τσίπρας - Νάσος Ηλιόπουλος

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας παρουσίασε στο "The Hub Events" ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι "η Αθήνα δεν ανήκει στα τζάκια και της ελίτ".

Σε ένα γεμάτο χώρο στο The Hub Events στα Πετράλωνα, ο Νάσος Ηλιόπουλος με σύνθημα “Αθήνα από την αρχή” παρουσίασε την υποψηφιότητα του με την παράταξη της Ανοιχτής Πόλης για τον δήμο της Αθήνας.

Παρών ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον οποίο κάλεσε σπάζοντας το πρωτόκολλο, ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας: ” Σε ζητάει το κοινό σου”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα είπε: “Δεν με είχαν προετοιμάσει αλλά λέω να μη χαλάσω το χατίρι του Νάσου. Τον ζηλεύω για δύο λόγους. Όταν εμείς ξεκινούσαμε δεν υπήρχε τέτοιος ενθουσιασμός. Υπήρχαν όμως κάποια κοινά στοιχεία. Και τότε όπως και τώρα, όταν τους λέμε για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας λένε: “Ποιόν;”. Αυτοί που θα έπρεπε να σε γνωρίζουν, σε ξέρουν πάρα πολύ καλά. Οι δεκάδες εργαζόμενοι που χάρη στις δικές σου προσπάθειες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είδαν την ζωή τους να βελτιώνεται. Επίσης σε ζηλεύω γιατί όταν μια μάχη όταν τη δίνεις από τη θέση του αουτσάιντερ είναι μια ωραία μάχη. Έτσι την έδωσα κι εγώ τότε, έτσι και ο Σακελλαριδης και έτσι ξεκινάς κι εσύ. Νομίζω πολύ γρήγορα θα σπάσουμε το κέλυφος της αναγνωρισιμότητας μέσα από τον πολιτικό λόγο και τα επιχειρήματα. Ρώτησα έναν συνομήλικό μου αν θα σε ψηφίσει. Μου είπε “Ποιόν;”.Όταν του έδειξα το πρόσωπο σου μου είπε ότι του θυμίζεις τον καθηγητή από το Casa de Papel. Του απάντησα: “Και που να δεις όταν τινάξει την μπάνκα στον αέρα”. Η Αθήνα ανήκει στους πολλούς. Δεν ανήκει στα τζάκια και τις ελίτ. Ανήκει σε αυτούς που ονειρεύονται μια πόλη βιώσιμη και ειδικά σε υποβαθμισμένες γειτονιές γιατί η Αθήνα δεν είναι μόνο βιτρίνα. Η Αθήνα είναι οι γειτονιές της”.

Μετά τον πρωθυπουργό, ο Νάσος Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο, υπογραμμίζοντας πως πέραν της μάχης των ιδεών, είναι ανάγκη η Αθήνα να γίνει η πόλη των πολλών και όχι των ελίτ. “Η Αθήνα είναι μια μικρή κυβέρνηση. Τώρα είναι μια πόλη βρώμικη, σκοτεινή, χωρίς πράσινο. Ο προϋπολογισμός του Δήμου δείχνει πως δεν δόθηκαν τα χρήματα σε αυτούς τους τομείς. Ίσως είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης με τόσο χαμηλό προϋπολογισμό σε αυτά. Σας καλούμε να δούμε όλοι μαζί τον δήμο από την αρχή.

Για την καθαριότητα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίησή της, ενώ εξέφρασε την άποψη πως βασικό πρόβλημα είναι η ελάχιστη πρόοδος στην ανακύκλωση. “Ή κοινωνική πολιτική δεν είναι για εμάς κάτι αμυντικό είναι μια επιθετική παρέμβαση. Για εμάς η κοινωνική πολιτική πλέον είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος στην κατοικία. Γνωρίζετε το φαινόμενο της βραχυχρόνιες μίσθωσης. Πλέον παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με μεγάλους παίκτες να κάνουν real estate, και ανθρώπους να εκδιώκονται από τις γειτονιές. Εμείς λέμε ότι ο δήμος πρέπει να έχει άποψη για τα όρια της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αναρωτιέμαι γιατί οι υποψήφιοι μου άργησαν τόσο να πάρουν θέση και όταν πλέον πήραν δεν είναι σαφείς. Άργησαν γιατί δεν έχουν άποψη και δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της πόλης”.

Αναφερόμενος στα εγκαταλελειμμένα ακίνητα ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως με την εκμετάλλευση τους, ο δήμος θα μπορούσε να προσλάβει 300 μηχανικούς και ταυτόχρονα να ζωντανέψει τις γειτονιές.

Ακόμη, μίλησε για την τοξικοεξάρτηση, επαναλαμβάνοντας πως η κατασταλτική αντιμετώπιση είναι αδιέξοδη. “Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν φαντάσματα. Ως δημοτική αρχή θα αναλάβουμε την ευθύνη να υλοποιήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης για εποπτευόμενους χώρους χρήσης”.

Αναλύοντας την πολιτική που θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθηθεί απο τον δήμο, εστίασε ακόμη σε ζητήματα όπως οι ελεύθεροι χώροι και η ψήφος των μεταναστών. “Θα είναι προσόν για τον δήμο της Αθήνας να είναι δήμαρχος ένας άνθρωπος που την έχει ζήσει ως πόλη του και όχι ως ιδιοκτησία του. Αν τόσα χρόνια μέσα στην κρίση η κυρίαρχη αφήγηση μας έλεγε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα, πλέον πρέπει να σκεφτούμε να ζούμε με περισσότερα. Περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ανθρωπιά. Πρέπει να σκεφτούμε την Αθήνα από την αρχή” είπε κλείνοντας.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον Νίκο Μπελαβίλα, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος τόνισε πως “Ο Νάσος Ηλιόπουλος είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως χρωστούν στην Αριστερά και όχι πως η αριστερά τους χρωστάει”.

Το παρών στην παρουσίαση της υποψηφιότητας, έδωσε και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ολα τα στελέχη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ.κ. Φλαμπουράρης, Τζανακόπουλος, Βερναρδακης, Αχτσιόγλου, Φωτίου, Γεροβασιλη, Χριστοδουλοπούλου, Πετρόπουλος, Βίτσας, Δρίτσας, Σβιγγου, Καββαδία, Μπελαβίλας, Σκουρλέτης, Κονιόρδου, Αξελός κ.α. Ακόμη, το παρόν έδωσε και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version