Τσίπρας για Ηλιούπολη: Το μήνυμα που στέλνει η στάση της κυβέρνησης είναι “Μη μιλάτε”

Τσίπρας για Ηλιούπολη: Το μήνυμα που στέλνει η στάση της κυβέρνησης είναι “Μη μιλάτε”
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς στην υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας

Στην υπόθεση της 19χρονης κοπέλας θύμα βιασμού και trafficking στην Ηλιούπολη στάθηκε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια για την δίωξη του Νίκου Παππά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ευχαριστώντας την νεαρή σερβιτόρα που βοήθησε την 19χρονη. “Απέδειξε ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην έμφυλη βία. Στα κυκλώματα των εγκληματιών. Η κοπέλα αυτή, γνωστή ως “σερβιτόρα” είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας και έκανε αυτό που έπρεπε για να σώσει ένα νέο κορίτσι”, τόνισε και συνέχισε:

“Δεν μπορώ δυστυχώς να πω τα ίδια για τη στάση της Πολιτείας που κάθε μέρα αποκαλύπτονται όλο και πιο σκοτεινές πτυχές γύρω από αυτή την υπόθεση”.

“Ακόμα περιμένου απαντήσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουμε”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Την ώρα που κυκλοφορούν καταγγελίες και για άλλες φυλακισμένες κοπέλες από το κύκλωμα, 4 μέρες μετά την σύλληψη του επίορκου αστυνομικού, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία  των εμπλεκομένων στην δημοσιότητα, όπως κάνουν οι αρχές σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Και το ερώτημα είναι γιατί;” ανέφερε προσθέτοντας πως η δημοσιοποίηση δεν είναι κουτσομπολιό αλλά απαραίτητη για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την αναγνώριση των δραστών και από άλλα θύματα”.

“Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε με αυτή τη στάση είναι «Μη μιλάτε», είπε διερωτώμενος ο κ. Τσίπρας. “Καταλαβαίνετε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η εντύπωση ότι κάτι θέλετε να συγκαλύψετε;”

“Όπως κάποιοι έκαναν όταν για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι“, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, κλείνοντας, απεύθυνε το ερώτημα: “Σας ρωτώ λοιπόν ευθέως και απαιτώ μια απάντηση τώρα:  Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι;”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα