Τσίπρας καλεί ΕΕ για τις υποκλοπές 

Τσίπρας καλεί ΕΕ για τις υποκλοπές 
Αλέξης Τσίπρας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμένεται να θέσει σε ανώτατο επίπεδο το θέμα των υποκλοπών, καταγγέλλοντας στην ΕΕ την κυβέρνηση Μητσοτάκη 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει το ζήτημα των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η εξεταστική επιτροπή προφανώς θα “βγάλει λάδι” την κυβέρνηση και ως εκ τούτου θεωρούν ότι μόνο μία παρέμβαση των ευρωπαϊκών θεσμών μπορεί να οδηγήσει σε αποκαλύψεις, ικανές να κλονίσουν ακόμη και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί σήμερα με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για να συζητήσει το θέμα.

Ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ, ενώ στη συνέχεια θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου καθώς και στα εγκαίνια της αίθουσας “Μανώλης Γλέζος” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η επόμενη Βουλή, στην οποία εκτιμά ότι θα υπάρχει “προοδευτική πλειοψηφία”, θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για τις υποκλοπές.

“Εξ αρχής δεν περιμέναμε πολλά πράγματα από αυτή την εξεταστική με δεδομένο το προηγούμενο της εξεταστικής για τη λίστα Πέτσα, όπου η Νέα Δημοκρατία ακολούθησε ακριβώς την ίδια τακτική απορρίπτοντας την κλήση κρίσιμων μαρτύρων” , σχολίασε χαρακτηριστικά η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη (Στο Κόκκινο).

Η κ.Γεροβασίλη κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι επικαλείται το απόρρητο “ως άλλοθι για συγκάλυψη” και έκανε λόγο για: “Ένα ακόμη λιθαράκι από την κυβέρνηση στην έλλειψη λογοδοσίας, στην υπονόμευση των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Τον τρόπο λειτουργίας της εξεταστικής καταγγέλλει όμως και το ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ καταδίκασαν “την απαράδεκτη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής που διαμορφώνεται με το “δεν Γνωρίζω, δεν Απαντώ” και με την επίκληση του απορρήτου από σημαντικούς μάρτυρες. Ταυτόχρονα, καυτηρίασαν την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που πρότεινε το ΚΚΕ για την διερεύνηση των υποκλοπών σε βάρος του”.

Το δε ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ σχολιάζει ως παράδοξο το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλείται στην εξεταστική να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και απαντά στην κυβέρνηση ότι ο κ.Ανδρουλάκης έκανε επίσημη αίτηση ενημέρωσης στην ΑΔΑΕ, η οποία δήλωσε ότι βάσει νόμου της ΝΔ του 2021 δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο φάκελο παρακολούθησης του, απορρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Μαξίμου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αρνείται να ενημερωθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα