Τσίπρας: Λύση προσφυγικού με συνεργασία Τουρκίας

Τσίπρας: Λύση προσφυγικού με συνεργασία Τουρκίας

Η λύση του προσφυγικού προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Το διαπραγματευτικό πλαίσιο και τους ελληνικούς στόχους σε σχέση με τo προσφυγικό, ενόψει της συνάντησης που θα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ , έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο twitter.

"H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπ. κρίσης θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή", αναφέρει ο πρωθυπουργός στην πρώτη του ανάρτηση, για να συνεχίσει ως εξής: 

2. "Θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή".

3. "Όπως εξήγησα στο Γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση".

4. "Και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά  θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω αύριο και στον Πρόεδρο Ντ. Τούσκ".

5. "Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση", αναφέρεται στις πέντε αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο twitter.

Η συνάντηση Τσίπρα - Τουσκ είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κατάσταση στο προσφυγικό αλλά και τη στάση της Τουρκίας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ να είναι σε πρώτο πλάνο, ενόψει της Συνόδου ΕΕ- Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα.

Ο Πολωνός αξιωματούχος θα μεταφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό το κλίμα και τις προθέσεις των χωρών που έχουν κλείσει τα σύνορά τους, προκειμένου να χαραχτεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί στη Σύνοδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικό και αξιολόγηση το διπλό 'μέτωπο' για το Μαξίμου

Προσφυγικό: Voucher για 20.000 πρόσφυγες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αποκλεισμένοι στην Ειδομένη

Le Monde: Μέρκελ και Τσίπρας θα βουλιάξουν μαζί ή θα γίνουν ήρωες

SHARE: