Τσίπρας: Με το νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει “δεύτερη ευκαιρία” για τους οφειλέτες

Τσίπρας: Με το νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει “δεύτερη ευκαιρία” για τους οφειλέτες
ANDREABONETTI.COM

Για χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης έκανε λόγο, αναφερόμενος στο νέο πτωχευτικό δίκαιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με προέδρους δικηγορικών συλλόγων.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο που προωθεί η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους  της  Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης γιατί  με βάση το κανονισμό της Βουλής αλλά και το Σύνταγμα οι κώδικες πρέπει να εισάγονται στη Βουλή κατόπιν μακράς διαδικασίας και να εισάγονται με ένα άρθρο.

«Εδώ  είχαμε την ανάθεση σε ένα γραφείο της εκπόνησης αυτού του σχεδίου και την εισαγωγή του ως νομοσχέδιο. Γι αυτό δεν λέγεται κώδικας αλλά νομοσχέδιο δεύτερης ευκαιρίας. Το ερώτημα το μεγάλο είναι για ποιον είναι δεύτερη ευκαιρία. Διότι για τους οφειλέτες δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η όλη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση προσβάλει την επιστημονική κοινότητα.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Αντίστοιχα, την πλήρη διαφωνίας τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Βερβεσός, κατήγγειλε ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι  είχαν ζητήσει επανειλημμένως  να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά  «το τελικό κείμενο το είδαμε στην διαβούλευση για πρώτη φορά».

ANDREABONETTI.COM

 

Αναφερόμενος στο κύμα των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το σύνολο των φορέων πλην των τραπεζών είναι σε αντίθεση με το νομοσχέδιο  και αυτό γιατί  μεταξύ άλλων αρνητικών, το καινούργιο που φέρνει είναι  η πτώχευση φυσικών προσώπων. «Αυτό είναι μια αρνητική καινοτομία» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεταξύ άλλων άλλο ένα πολύ αρνητικό σημείο και αυτό είναι  η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συμμετείχαν οι Πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα