Τσίπρας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές για να κουκουλωθούν τα πεπραγμένα τους

Τσίπρας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές για να κουκουλωθούν τα πεπραγμένα τους
: , , 12 , 2017 Nick Paleologos / SOOC

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να γίνει «γραφικός του χωριού» με το αίτημα για εκλογές και στη ΝΔ ότι έχει «αλλεργία» στα θετικά μέτρα. "Πάθατε βέρτιγκο με τη συμφωνία της Μάλτας" υποστήριξε

Διαβεβαιώσεις ότι η Εξεταστική Επιτροπή της βουλής για την υγεία θα ξεσκεπάσει το «πάρτι» που στήθηκε επί δεκαετίες στο χώρο της Υγείας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή αποδίδοντας την εμμονή της αντιπολίτευσης σε εκλογές στο φόβο να αποκαλυφθούν τα πεπραγμένα τους.

«Φοβάστε ότι όσο μένουμε θα μας δίνεται η δυνατότητα να ξεσκεπάζουμε τα πεπραγμένα σας» είπε ο κ. Τσίπρας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές με το οποίο συμφώνησε και η κυρία Γεννηματά. Αναφέρθηκε, παράλληλα, δηκτικά στς σημερινές αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε εκλογές λέγοντας ότι η ΝΔ κινδυνεύει να γίνει «γραφικός του χωριού» καθώς ζητά εκλογές εδώ και 1,5 χρόνο. «Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος αρχηγός που ζητά εκλογές επί τέσσερα χρόνια. Όταν θα γίνουν θα τις χάσετε κιόλας» διεμήνυσε παράλληλα στη ΝΔ και της καταλόγισε ότι εκτός από «πάθος για εξουσία» δεν έχει κατι άλλο να προτείνει.

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα διαλευκανθούν τα σκάνδαλα της υπερτιμολόγησης φαρμάκων, της Novartis,  του ΚΕΕΛΠΝΟ και του νοσοκομείου Ερ. Ντινάν Μίλησε, μάλιστα, για «τρελό πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο» στην υπερτιμολόγηση φαρμάκων. «Η λέξη πάρτι είναι πολύ μετριοπαθής, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλατήθηκε συνειδητά το δημόσιο συμφέρον» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος δε στο σκάνδαλο του Ερ. Ντινάν ανέφερε ότι το νοσοκομείο βρέθηκε χρεωμένο με δεκάδες εκ. ευρώ και «μέσα σε μια νύχτα» πέρασε επί κυβέρνησης Σαμαρά στα χέρια ιδιωτών με τα χρέη σβησμένα και χωρίς το δημόσιο να έχει κανένα δικαίωμα να διεκδικήσει τα συμφέροντά του. «Έτσι γίνομαι κι εγώ επιχειρηματίας εάν μου διαγράψετε τα χρέη» είπε και ανέφερε ότι το Ντινάν δείχνει να είναι η αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου που άνοιγε το δρόμο να παραχωρείται κάθε χρεωμένο νοσοκομείο «μπιρ παρά» σε κάποιον ιδιώτη. Κατήγγειλε επίσης, ότι επίσης ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επί 20 χρόνια χρηματοδοτείται από το δημόσιο χωρίς να είναι υποχρεωμένο να εμφανίζει στοιχεία.

Πάθατε βέρτιγκο μετά τη συμφωνία της Μάλτας

Ο πρωθυπουργός σχολίασε, όμως,  και την έντονη αντίδραση της ΝΔ στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης  καταλογίζοντάς της ότι καταλήφθηκε από Βέρτιγκο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αρχική η ΝΔ ζητούσε δια του αντιπροέδρου της Άδωνι Γεωργιάδη να μην κλείσει η αξιολόγηση, μετά ζήτησε να κλείσει άμεσα, και τώρα που κλείνει η αξιολόγηση μιλάει για Βατερλώ. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Μητσοτάκη ότι αποτυγχάνει συνεχώς στις προβλέψεις του για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τον τζογαδόρο που πάει στο καζίνο και χάνει, ξαναπαίζει και χάνει και ξαναχάνει» είπε. Οι εκτιμήσεις σας αποδείχτηκαν απολύτως λανθασμένες: τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε: «η αξιολόγηση κλείνει με μια συμφωνία με ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο η οποία είναι μια συνολική και περιλαμβάνει και το χρέος».

Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε επίσης γιατί η ΝΔ δεν υπερψηφίζει τα θετικά αντίμετρα που συμφωνήθηκαν να ληφθούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης και της καταλόγισε ότι έχει «αλλεργία στα θετικά μέτρα». «Θα καταψηφίσετε τη μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις κατά τρεις μονάδες; Τη μείωση του φόρου εισοδήματος, του φόρου αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει το  επίδομα ενοικίου, την κατάργηση της συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων, τα μέτρα για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς, το οικογενειακό επίδομα σε 1ο και 2ο τέκνο» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕ LIVE BLOGGING TO NEWS247

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα