Τσίπρας σε Καζνέβ: Ανεκτίμητη η στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας

Τσίπρας σε Καζνέβ: Ανεκτίμητη η στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μπερνάρ Καζνέβ, στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Με το Γάλλο πρωθυπουργό συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Τι δήλωσαν Καζνέφ και Τσίπρας, κατά την κοινή Συνέντευξη Τύπου

Η ελληνο-γαλλική συνεργασία μπορεί να περάσει σε ένα στάδιο πολύ πιο ουσιαστικό, καθότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτήν την κρίση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι η στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας υπήρξε ανεκτίμητη.

«Θέλω να καλωσορίσω στην Αθήνα, την τρίτη σημαντική επίσκεψη που έχουμε μέσα σε ενάμιση χρόνο από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης, την παρουσία του Προέδρου Ολάντ τον Οκτώβρη του 2015, του προκατόχου σας πέρυσι, αλλά και τη δική σας σήμερα σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα” σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

“Πρέπει να ομολογήσω και να επισημάνω ότι η στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη όσο και για μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, αλλά και η στήριξη στο Προσφυγικό υπήρξε για την Ελλάδα ανεκτίμητη” πρόσθεσε.

Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση

“Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση. Η έξοδος από την κρίση θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωζώνη, όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας, αλλά ως μία χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις” σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστησε τον κ. Καζνέβ για την επίσκεψη.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και την εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Τόνισε ότι αυτό το επιβεβαιώνουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν βεβαίως να ενισχυθούν, όπως πρόσθεσε.

Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδας

“Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδας, αλλά και του ελληνικού λαού” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος σοσιαλιστής και αναφέρθηκε στη “δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας” χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της χώρας “εντυπωσιακά και θεαματικά”.

“Θα ήθελα να αναφερθώ στη βούλησή μας να υπερβούμε την κρίση που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα η ζώνη του ευρώ και αυτό σε πνεύμα εμπιστοσύνης” σημείωνε νωρίτερα ο Μπερνάρ Καζνέβ κάνοντας λόγο για από κοινού δράση με την Ελλάδα για την υπέρβαση.

Καζνέφ: Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας

«Η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, πράγμα που κάνουμε και τώρα, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η σχετική βούληση εκ μέρους της Ελλάδας και των εταίρων της και ότι η διαπραγμάτευση «θα έχει καλά αποτελέσματα και καλούς συμβιβασμούς».

«Η επίσκεψή μου αποδεικνύει πόσο κοντά είναι Ελλάδα και Γαλλία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους να αντιμετωπιστεί με ρεαλισμό και σοβαρότητα και σημείωσε ότι στο ζήτημα αυτό υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον.

«Επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο» είπε ο κ. Καζνέβ, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλοι για το θέμα αυτό και οι οποίες πρέπει να τηρούνται και τηρούνται σε μεγάλο βαθμό».

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το μέλλον της και αναφέρθηκε στην ικανότητα της χώρας μας να συμμετέχει αποφασιστικά και χρήσιμα στην οικοδόμηση της Ευρώπης.

«Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η Ελλάδα έχει προοπτική ανάπτυξης, και επενδύσεων» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν Γάλλοι επενδυτές που επένδυσαν και επιμένουν να επενδύουν στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ότι η χώρα του έχει τη βούληση για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι η βούληση αυτή «θα αποτυπωθεί με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά τους επόμενους μήνες, γιατί μοιραζόμαστε κοινές αξίες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε» είπε «να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη αποτελεί μια προστασία, ακόμα και για το ζήτημα της μετανάστευσης. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την Ευρώπη.

Θέλουμε να την προστατεύσουμε από την άκρα δεξιά και το λαϊκισμό» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι συμμερίζεται την ίδια φιλοδοξία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το μέλλον της ΕΕ.

«Έχουμε κοινό συμφέρον, κοινούς σκοπούς και κοινές αξίες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα