Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Το κείμενο που μου δώσατε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Το κείμενο που μου δώσατε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Για μία ώρα συζήτησαν δια τηλεφώνου, Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ. Τι τους είπε ο πρωθυπουργός και τι του απάντησαν. Γιατί η Γερμανίδα Καγκελάριος, επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει κάποια βήματα πίσω

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας μίας ώρας, είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Το τηλεφώνημα αυτό έρχεται μια μέρα μετά την συνάντηση των Βρυξελλών και την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών, αλλά και την σταθερή θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας προς συνεργάτες του σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτές ακραίες προτάσεις.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε Μέρκελ και Ολάντ ότι “αυτό το κείμενο που μου δώσατε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό”.

“Μα σου δώσαμε τα πλεονάσματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό”, ήταν η απάντηση.

Η Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της και θέλει να δείξει ότι και η Ελλάδα κάνει υποχωρήσεις στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ηγέτες δεν μπήκαν αναλυτικά στην ουσία των προτάσεων των δύο πλευρών και συμφώνησαν να τα πουν από κοντά, πιθανότατα στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ  έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τους εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες. Αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Τέλος, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα