Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει

Τσίπρας σε Μέρκελ-Ολάντ: Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ κατά την οποία τους ενημέρωσε για το δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα.

“Ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει. Η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία και στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει όποια κι αν είναι η απόφαση του Eurogroup”, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μαξίμου για δηλώσεις Ντάισελμπλουμ:

“Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν  τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!

Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση.

Οι θεσμοί  κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν.

Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς”.

Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν με την υπάρχουσα κυβέρνηση ακόμα και με “ναι” στο δημοψήφισμα

Δυσάρεστη έκπληξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, την απόφαση της ελληνικής πλευράς να εγκαταλείψει, όπως είπε, τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές και να κόψει κάθε σχετική συζήτηση. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πλην της Ελλάδας θα έχουν διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα για να καθορίσουν τις γραμμές άμυνας έναντι ενδεχομένων προβλημάτων.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δεν ακολουθήσει τη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης και ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις δεν θα μπορέσουν να συνεχιστούν με την υπάρχουσα σήμερα κυβέρνηση δεδομένου ότι αυτή έχει ταχθεί σαφώς κατά των προτάσεων των δανειστών. «Οι πόρτες ήταν ανοιχτές ως χθες βράδυ», είπε ο Ολλανδός υπουργός, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί λειτουργούσαν με πνεύμα ελαστικότητας και θα μπορούσαν να δεχθούν αλλαγές με ισοδύναμα μέτρα που θα πρότεινε η ελληνική πλευρά.

Η συζήτηση έχει τελειώσει για εμάς, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα λήγει το βράδυ της Τρίτης. Ερωτηθείς ο Ντάισελμπλουμ, τί θα γίνει με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, απάντησε ότι είναι θέμα της ΕΚΤ που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα