Συνεδρίαση ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλοκή με το ΦΠΑ

Συνεδρίαση ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλοκή με το ΦΠΑ
Greece's President Alexis Tsipras delivers speech at The Economist conference entitled "Europe: The Comeback? Greece: The Resilient?" in Athens, Greece on May 15, 2015. / The Economist, , 15 2015. Nick Paleologos / SOOC

Μαραθώνια συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε επί της ουσίας ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Τι συζητήθηκε

Περισσότερο από πέντε ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση μετείχε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κορωνάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης. Παρών ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταίροι απορρίπτουν τη κλίμακα ΦΠΑ 15%-18% που προτείνει η ελληνική πλευρά με το Μέγαρο Μαξίμου να ετοιμάζει ήδη εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, υπήρξε για άλλη μια φορά διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις κόκκινες γραμμές, ενώ σύγκλιση φέρεται να υπάρχει στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα