Τσίπρας: Τηρούμε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Να την τηρήσουν όλοι

Τσίπρας: Τηρούμε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Να την τηρήσουν όλοι

Η Ελλάδα τηρεί την συμφωνία για το προσφυγικό αλλά πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

“Είχαμε ένα ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με τον πρωθυπουργό”, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Καζνέβ αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει μέσα στο 2016 τις ίδιες ροές με εκείνες του 2015, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την Τουρκία για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και στην ανάγκη να ενισχυθεί η FRONTEX. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα ενισχυθεί με ειδικούς στον έλεγχο πλαστών εγγράφων.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, και της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέ, ανέφερε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως η Ελλάδα αυτή την ώρα σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, ενώ την ίδια ώρα οι αριθμοί των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο είναι αμείλικτοι. Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει τηρήσουν τις δεσμεύσεις που επίσης έχουν αναλάβει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα