Τσοχατζόπουλος: ‘Εγώ με τον Ανδρέα δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ’

Τσοχατζόπουλος: ‘Εγώ με τον Ανδρέα δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ’

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του στην εκπομπή «Αυτοψία». Τι είπε για τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή, τον γάμο στο Παρίσι και το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας» επισημαίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 23:50 από τον Alpha.

«Δεν υπάρχει παγκόσμια ή διεθνής συνωμοσία αλλά εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας. Ούτε το δάχτυλο έβαλα στο μέλλι, ούτε δωροδοκήθηκα» σημειώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τι λέει ο πρώην υπουργός για τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. «Εγώ με τον Αντρέα Παπανδρέου δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει ο Άκης Τσοχατζόουλος.

Τι αποκαλύπτει για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Κορυδαλλού και τους προπηλακισμούς που δέχθηκε από συγκρατούμενούς του. «Ποτέ δεν βρέθηκα σε ωραίο κελί, ήμουν σε κανονικό» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη» υποστηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια» υποστηρίζει και επιμένει: «Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση αυτού του χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Τι λέει για το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου; «Η δική μου ζωή και της οικογένειάς μου είναι πάρα πολύ απλή και φυσιολογική. Ούτε πολυδάπανη, ούτε πολλά σπίτια» λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος και για πρώτη φορά παραδέχεται: «Εντάξει έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά ήταν νόμιμη διαφανής έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα».

Για τον γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη; «Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήτανε με 10 άτομα στο ξενοδοχείο»… «Τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο» λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Επιμένει ότι το πρώτο δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε ήταν στημένο. «Έχουμε υποστεί δίωξη» λέει ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που όπως ισχυρίζεται συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα:

«Συγκρούστηκαν για δικά τους συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας και των εξοπλισμών και υπονόμευσαν πολιτικούς στη χώρα μας». «Ο Παπανδρέου άσκησε πολιτική δίωξη εναντίον μου με σκοπό την εξόντωσή μου». «Ο Ζήγρας ήταν εκτελεστικό όργανο».

Τέλος αναφερόμενος στη χρεοκοπία της χώρας και στα όσα ακολούθησαν, έκανε λόγο για μια κατάσταση που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας. Αυτή είναι πολιτική χρεοκοπία που την επέβαλαν από το 2010 και μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα