Τσοχατζόπουλος: Να μην αναγνωστούν στο δικαστήριο τα χειρόγραφά μου

Τσοχατζόπουλος: Να μην αναγνωστούν στο δικαστήριο τα χειρόγραφά μου
Eurokinissi

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Αντιδρά στην πρόθεση της Έδρας, να αναγνωστούν στο δικαστήριο τα κατασχεθέντα χειρόγραφά του

Ένταση δημιουργήθηκε στη δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν το δικαστήριο θέλησε να αναγνωστούν τα κατασχεθέντα προσωπικά ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα στην πρόθεση της Έδρας, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί «προσωπικά κείμενα». Όπως είπε ο πρώην υπουργός «δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα. Με τα ημερολόγια μου, που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο».

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, τα κατασχεθέντα χειρόγραφα έγιναν βορά των ΜΜΕ. «Το υλικό αυτό έγινε φέιγ βολάν στο σύνολό του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα, που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

-Πρόεδρος: Και εσείς λάβατε γνώση όλων των εγγράφων και όλοι οι κατηγορούμενοι. Ναι, διέρρευσαν. Τώρα πώς διέρρευσαν;

-Τσοχατζόπουλος: Με αυτό το υλικό στήθηκαν ειδικές τηλεοπτικές δίκες.

-Πρόεδρος: Θα ελέγξουμε τι επιτρέπεται και τι όχι, βάσει νόμου.

-Τσοχατζόπουλος: Σας καταγγέλλω ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Για το θέμα τοποθετήθηκε η τακτική εισαγγελέας Έδρας Γεωργία Αδηλίνη, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι τα εν λόγω κείμενα μπορούν να αναγνωστούν στο δικαστήριο, καθώς δεν αποτελούν «προσωπικές επιστολές» ενώ αντίστοιχη θέση εξέφρασε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό «οτιδήποτε βρίσκεται στον συλληφθέντα κατηγορούμενο και παν ο,τι έχει κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και σχετίζεται με το έγκλημα, ακόμα κι αν είναι απόρρητο, επιτρέπεται η κατάσχεση και η χρησιμοποίησή του».

Οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της άποψης των εισαγγελέων, ενώ τη θέληση του εντολέα του υπέρ της ανάγνωσης των ημερολογίων του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου κοινοποίησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, ο οποίος τόνισε ότι τα επίμαχα χειρόγραφα είναι το μόνο υπερασπιστικό μέσο «για να αποδείξει ο Ζήγρας τις πλαστοπροσωπίες και το ότι δεν είχε εγκληματική δράση από ένα σημείο και μετά».

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επεσήμανε στο δικαστήριο ότι, δεν πρέπει να προχωρήσει στην ανάγνωση των χειρόγραφων του, καθώς κάτι τέτοιο συνιστά παράβαση του νομού περί προσωπικών δεδομένων.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του για το αν τελικά θα αναγνωστεί ή όχι το σύνολο των χειρόγραφων σημειώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα