Τζανακόπουλος: Δεν δεχόμαστε συμπεριφορές που προσβάλλουν την Ελλάδα και το διεθνές Δίκαιο

O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος
O κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Το ζήτημα που προέκυψε με τους ρώσους διπλωμάτες σχολίασε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά δεν αποδέχεται συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στη χώρα.

"Η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα κράτη" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατίας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με τους ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας πως, ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να δέχεται συμπεριφορές που προσβάλλουν τόσο το ελληνικό κράτος όσο και το διεθνές δίκαιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ,"Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις μέ ολα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Η κυβέρνηση επιμένει στο εξής ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος".

Σε ερώτηση για το αν έχουν ληφθεί μέτρα ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι "η εκτίμηση είναι ότι ότι έχουν υπάρξει συμπεριφορές τέτοιες και γι’ αυτό θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεθοδεύσεις ρωσικών κύκλων στο Σκοπιανό έφεραν τις απελάσεις διπλωματών

ADVERTISING

SHARE: