Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει

Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός μπορεί να χαμογελάσει
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Μετά από οκτώ χρόνια διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Με απόλυτη ικανοποίηση υποδέχτηκε το Μέγαρο Μαξίμου την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος τα ξημερώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «ανάσα» κι έκανε λόγο για μία πάρα πολύ θετική λύση για το χρέος τονίζοντας πως η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του δημοσίου τουλάχιστον ως το 2020 με το μαξιλαράκι ασφαλείας, χωρίς συγχρόνως να υπάρχει η πίεση να βγει στις αγορές.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ αυτό δεν σημαίνει ότι «δεν θα ανοιχτούμε προς την έξοδο στις αγορές, αλλά αυτό θα γίνει χωρίς να υπάρχει η πίεση τεχνικών κριτηρίων».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι από την απόφαση του Eurogroup καταρρέει όλη η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι οι μοναδικές υποχρεώσεις της χώρας είναι να επιτυγχάνει πλεονάσματα ύψους 3,5% και συγχρόνως να μην αμφισβητεί μία σειρά από μεταρρυθμίσεις πχ την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών ή τις αλλαγές στην δημόσια διοίκηση.

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτό αφορά και ψηφισμένα μέτρα όπως τις περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε δύο φορές : « η Νέα Δημοκρατία να μην ποντάρει τα λεφτά της σ’ αυτήν την αντιπολίτευση».

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τα υπερπλεονάσματα εφόσον δημιουργηθούν για την ελάφρυνση των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα