Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να δικαιώσει τον Σαμαρά που έριξε τον Επίτιμο

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να δικαιώσει τον Σαμαρά που έριξε τον Επίτιμο
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης Eurokinissi

Για ομιλία σε ύφος απολογίας του πρώην πρωθυπουργού έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, ενώ υπενθύμισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά το 2012 υπήρχε η σύνθετη ονομασία

“Ο Μητσοτάκης κατάφερε να δικαιώσει πολιτικά το Σαμαρά ο οποίος έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη” σχολίασε καυστικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παίρνοντας το λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση της γαλάζιας πρότασης δυσπιστίας μετά τον Αντώνη Σαμαρά και σχολιάζοντας την ομιλία του.

“Μου έκανε εντύπωση το ύφος απολογίας του Σαμαρά. Μία ιστορική αναδρομή σε μία προσπάθεια να ζητήσει μία άκομψη συγνώμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ντόρα Μπακογιάννη γιατί το 1992 έριξε τον πατέρα τους” είπε και υπενθύμισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ:

“Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του πριν από τέσσερα χρόνια είπε ότι ο Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα. Αυτή ήταν η ιστορική αποτίμηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το Σαμαρά που χειροκροτούσατε.”

Κατηγόρησε το Σαμαρά ότι “Κόντεψε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και το σύνολο των Βαλκανίων και τώρα νομίζει ότι θα βάλει βέτο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για λύση” και υπενθύμισε ότι στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά το 2012 είχε υπερψηφιστεί η θέση περί σύνθετης ονομασίας.

“Μας είπε ότι προσπαθούμε να διασπάσουμε τη ΝΔ. Αυτός που έχει ταλέντο στη διάσπαση της ΝΔ είναι ο Σαμαράς” σχολίασε μάλιστα γελώντας ο κ.Τζανακόπουλος.

Υποστήριξε ότι υπό την καθοδήγηση του Σαμαρά ο κ.Μητσοτάκης τους τελευταίους έξι μήνες θεώρησε ότι βρήκε το θέμα για το οποιο θα πάει σε εκλογές και εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “δεν έχει καταλάβει ακριβώς τις συνέπειες αυτής της πολιτικής του επιλογής για το κόμμα και τη χώρα”.

Απάντησε στη ΝΔ για τα περί μη νομιμοποίησης υπογραφής συμφωνίας από Τσίπρα- Κοτζιά χωρίς έγκριση της Βουλής, υπερασπιζόμενος το συνταγματικό δικαίωμα πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ και σχολίασε ότι ο ΠτΔ έβαλε στη θέση του τον κ.Μητσοτάκη που ζήτησε την παρέμβαση του.

Κατηγόρησε επίσης τον κ.Μητσοτάκη ότι μετέτρεψε τη ΝΔ από κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα σε ακροδεξιό μόρφωμα και υποστήριξε: “Τι περιμένει κανείς να ακούσει από το χρυσαυγίτη Μπαρμπαρουση όταν ο αρχηγός της ΝΔ μιλάει για προδοσία. Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή το προκαλέσατε με τη στάση σας. Έχετε στρώσει το χαλί του εθνικισμού. Όταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία, η ΧΑ θα μιλήσει για πραξικόπημα.” Σημείωσε επίσης ότι “Σήμερα κατάφερε ο Μητσοτάκης το περιοδικό Focus να τον παρομοιάζει με τον Όρμπαν” και κατέληξε: “Τελικά κατάφερε ο ίδιος να ενωθεί με τους πιο ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας. Το VMO αποκαλεί το Ζάεφ μειοδότη, η ΝΔ τον Τσίπρα, τελικά ποιος από τους δύο είναι μειοδότης; Κανείς, απλώς βρέθηκαν δύο ηγέτες επιτέλους με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να θέσουν τέλος οριστικό σε μία διένεξη που στερούσε διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα