Τζανακόπουλος: Το 70% της πρώτης κατοικίας στη χώρα προστατεύεται

Τζανακόπουλος: Το 70% της πρώτης κατοικίας στη χώρα προστατεύεται
Συνέντευξη τύπου του κλιμακίου των Υπυργών Νίκου Τόσκα, Χρήστου Σπίρτζη και Νεκτάριου Σαντορινιού, που βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί της Κω. Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

"Είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

“Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις” τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με τα όσα σημειώθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ.Τζανακόπουλος, υπογράμμισε πως “μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται.”

Αναφερόμενος στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων. “Το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών” τόνισε.

Τέλος, για την αξιολόγηση τόνισε πως θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. “όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα