Τζιτζικώστας: Ο Κοτζιάς θα μάθει σε δημοψήφισμα πόσοι διαφωνούν με τη συμφωνία

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας EUROKINISSI

Τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στο Ραδιόφωνο 24/7 σχολίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν φορείς της αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας και θεσμικοί φορείς, που κατέληξαν σε απόφαση για δημοψήφισμα

Την αντίδραση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσε η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο Ραδιόφωνο 24,7 στους 88,6.

Ο κ.Κοτζιάς αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τη συμφωνία για το Σκοπιανό, στην οποία συμμετείχαν και μητροπολίτες: "Ο κ. Τζιτζικώστας συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά. Τι δουλειά έχουν οι μητροπολίτες σε συσκέψεις του περιφερειάρχη; Ορισμένοι ιεράρχες δεν έχουν καμία δουλειά να ανακατεύονται στην πολιτική διαμάχη του τόπου. Ένας παπάς στη Ρόδο μας έβριζε χυδαία και η Δικαιοσύνη δεν παρενέβη. Η ρητορεία του μίσους γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ και ειδικά από στελέχη της στη βόρεια Ελλάδα όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Δεν υπάρχει πια μέτρο".

Ο κ.Τζιτζικώστας από την πλευρά του υποστήριξε: "Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, δυστυχώς επέλεξε να επιδοθεί γι’ ακόμη μια φορά στην αγαπημένη του συνήθεια, τη διασπορά διχόνοιας μεταξύ των Ελλήνων.Η χτεσινή συνάντηση της Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί φορείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των φορέων της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχε αποκλεισμούς, διχαστικές ρητορείες και κομματικές επιδιώξεις. Είχε μια ξεκάθαρη κοινή απόφαση, ότι η απαράδεκτη ‘συμφωνία των Πρεσπών’ δεν γίνεται αποδεκτή, αλλά και ένα κοινό αίτημα προς την Κυβέρνηση: να δοθεί ο λόγος στους Έλληνες με άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «συμφωνία».

Το δημοψήφισμα αυτό θα αποτελέσει και μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον κ. Κοτζιά να μάθει ακριβώς ‘πόσοι είναι’ και ΄πού πήγαν’ οι Έλληνες που διαφωνούν με τη ‘συμφωνία’ του".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήλωση-σοκ Κοτζιά στο Ραδιόφωνο 24/7: Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα

SHARE: