Β. Κεγκέρογλου: Διεκδικούμε τουλάχιστον την τρίτη εντολή για την Φ. Γεννηματά

Β. Κεγκέρογλου: Διεκδικούμε τουλάχιστον την τρίτη εντολή για την Φ. Γεννηματά
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου Eurokinissi

Ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τη Φώφη Γεννηματά.

“Η εναλλαγή Αδωνι και Πολάκη στην εξουσία δεν έχει καμία σημασία” υποστήριξε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Στο ερώτημα αν είναι αυτονόητη η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κ. Μητσοτάκη εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό την Φ. Γεννηματά:

“Αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την τρίτη εντολή, συζητάς διαφορετικό πλαίσιο, το Σύνταγμα προβλέπει ότι αυτός που παίρνει την εντολή σχηματίζει κυβέρνηση, είναι σαφές”. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου ανοχής στην επόμενη κυβέρνηση και τόνισε:

“Το 2012 η ατζέντα της συγκυβέρνησης ήταν η ατζέντα υλοποίησης της κρίσης σε συμφωνία με τους πιστωτές. Τώρα η συγκυρία είναι εντελώς διαφορετική. Απαιτείται προγραμματική συμφωνία. Εκλογές έπρεπε ήδη να έχουν προκηρυχθεί μετά την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης. Είμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου δεν γίνονται πράγματα που πρέπει και γίνονται πράγματα που δεν πρέπει. Θέλει ο κ. Τσίπρας να πάει Οκτώβρη αλλά σκέφτεται και τον Μάη. Θα ζητήσουμε ισχυρή εντολή στις εκλογές για να προωθήσουμε το προγραμματικό μας σχέδιο. Με την τρίτη διερευνητική εντολή μπορείς να παίξεις πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version