Β. Μαρινάκης: Ο Παππάς μου ζήτησε να πληρώσω την πρώτη δόση της άδειας του Καλογρίτσα

Β. Μαρινάκης: Ο Παππάς μου ζήτησε να πληρώσω την πρώτη δόση της άδειας του Καλογρίτσα
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης Eurokinissi Sports

Στους λόγους για τους οποίους χάλασαν οι σχέσεις του με την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μιλώντας στον Real FM, υποστηρίζοντας ότι του ζήτησαν δυο χάρες τις οποίες δεν έκανε. 

Καλεσμένος στον Real FM και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ο οποίος αναφέρθηκε εκτεταμένα για τις άσχημες σχέσεις του με την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι του ζήτησαν να συναντήσει τον κ. Καλογρίτσα και να του δανείσει την πρώτη δόση των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την άδεια. Ειδικότερα επεσήμανε: “Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω”.

Μάλιστα πρόσθεσε: “Τότε δεν είχαν πρόβλημα με τα χρήματα του Μαρινάκη; Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Όταν οι εταιρείες μας είναι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και συνεργάζεσαι με τεράστιες εταιρείες γίνονται οι πιο λεπτομερείς έλεγχοι”.

Ωστόσο, ο κ. Μαρινάκης δεν σταμάτησε εκεί και είπε πως όταν ανέλαβε τα μέσα του ΔΟΛ του ζήτησαν όπως ο ίδιος τόνισε να βάλει συγκεκριμένους διευθυντές. “Υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν ανέλαβα το in.gr, το Βήμα και τα Νέα μου είχαν ζητήσει να βάλω σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης” σημείωσε.

Δικαστικές υποθέσεις

Σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι “δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρόλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει” και συμπλήρωσε: “Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν. Άλλωστε, το φως νικάει στο σκοτάδι”.

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε επίσης ότι έχει προσφύγει “στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό”.

Για Πέτρο Κόκκαλη

Για τον Πέτρο Κόκκαλη είπε ότι καλά έκανε και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Είναι λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί με αυτόν έχει δουλειές ο πατέρας του, και μπράβο του που υποστηρίζει τις δουλειές του πατέρα του” και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη 7.000.000 ευρώ. Δεν έχω να του πω κάτι”.

17.000 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά

Για το έργο του στον δήμο Πειραιά είπε: “Είχα πει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις ήταν βασικός μας στόχος. Δόθηκαν 2 εκατ. οδηγοί σε τουρίστες για την πόλη μας. Για να έχουν πλήρη εικόνα για την πόλη μας. Το ίδιο και με το σάιτ μας. Η ανεργία από το 27.5 % έπεσε στο 18%. Δημιουργήθηκαν 17.000 νέες θέσεις εργασίας. Προχωρά η ανάπλαση στον Άγιο Διονύση και σ’ ένα χρόνο τελειώνουν τα νέα κτήρια. Μιλάμε για 7.000 θέσεις εργασίας. Το στοίχημα το κερδίσαμε σε αντίξοες συνθήκες».

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version