Βαρουφάκης κατά Ζούκερμπεργκ: “Κοντά τα χέρια από το όνομα του mέta”

Βαρουφάκης κατά Ζούκερμπεργκ: “Κοντά τα χέρια από το όνομα του mέta”
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Nikos Libertas / SOOC

Η απόφαση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μετονομάσει την δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. Ανάμεσα σε αυτές και του κ. Βαρουφάκη.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός των social media αλλάζει το όνομα της εταιρείας σε “Meta” για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Η απόφαση του CEO προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων μεταξύ αυτών και του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως καταγγέλλει, οι ιδέες του Ζούκερμπεργκ δεν είναι μάλλον και τόσο πρωτότυπες αφού το “Meta” παραπέμπει στο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, “mέta”, ενώ στο παρελθόν φαίνεται πως ο ίδιος είχε μετονομάσει το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM.

Ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτηση του στο Twitter επεσήμανε: “Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο”

“Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε… DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας “Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα