Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα φέρει υπανάπτυξη

Βαρουφάκης: Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα φέρει υπανάπτυξη
Ο ΓΓ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

"Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να προκαλεί την αισιοδοξία", ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, σχετικά με την πορεία της οικονομίας

Την απαισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του αργά χθες το βράδυ μετά την περιοδεία του στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα. Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να αισιοδοξεί, αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να προκαλεί την αισιοδοξία». Πρόσθεσε ότι «αν εμείς δεν πάρουμε ως λαός τα πράγματα στα χέρια μας, αυτό το τσουνάμι θα χτυπήσει σφόδρα την ώρα που θα συνερχόμαστε».

Για το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα «όλοι, οι άνθρωποι μας να αναπνεύσουν, τα μαγαζιά να λειτουργήσουν». Ωστόσο, σημείωσε, «η μεγάλη αγωνία είναι όμως, ότι με το που θα αρχίσει να φεύγει η πανδημία, η υγειονομική, και θα αρχίσουν να δουλεύουν οι άνθρωποι, θα έρθουν τα δάνεια, θα έρθουν οι πλειστηριασμοί, θα σταματήσουν τα “πεντακοσάρια” και θα αναπτυχθεί και θα φανεί στον κόσμο το τσουνάμι των λουκέτων και της ανεργίας, που τώρα είναι κρυφή».

Για το εργασιακό νομοσχέδιο

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θέματα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, επιτέθηκε στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη λέγοντας «μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάτε τα έργα του». Ειδικότερα, ο Βαρουφάκης είπε:

«Ο κ. Χατζηδάκης λέει όλα τα σωστά πράγματα, ότι πρέπει να παταχθεί η αδήλωτη εργασία, ότι πρέπει να προστατευθεί το πρεκαριάτο και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τηλεργασία. Αλλά μην κοιτάτε τα λόγια του, κοιτάξτε τις πράξεις του. Γιατί ουσιαστικά το μόνο πράγμα που κάνει μέσα από τις εξατομικευμένες συμβάσεις εργασίας, είναι να καταστρέφει όποιο μικρό δείγμα διαπραγματευτικής δύναμης έχει απομείνει στην μισθωτή εργασία. Αυτή η κίνηση προς τις ατομικές συμβάσεις, η απορρύθμιση της αγοράς θα φέρει μεγαλύτερη υπανάπτυξη για όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος τέλος στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε: «Το ΜέΡΑ 25 πέρυσι έλεγε στην Κυβέρνηση -αλλά η Κυβέρνηση δεν μας άκουγε και μας λοιδορούσε- ότι έπρεπε να έρχονται οι τουρίστες μετά από pcr – μοριακό τεστ και κατά την άφιξη τους να κάνουν rapid test, ο κ. Μητσοτάκης μας κορόιδευε τότε με εκείνον τον ανόητο αλγόριθμο, που του είχαν πουλήσει κάποιοι επιτήδειοι, ελπίζουμε τουλάχιστον φέτος αυτό (τα 2 τεστ δηλαδή) να γίνει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version