Βαρβιτσιώτης για Φαρμακονήσι: Ο Μουίζνιεκς και άλλοι προκαλούν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης για Φαρμακονήσι: Ο Μουίζνιεκς και άλλοι προκαλούν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα
Συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκάλεσαν οι διεθνείς, αλλά και εγχώριες, επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου στο οποίο χάθηκε αδιευκρίνιστος αριθμός μεταναστών.

“Ο Μουίζνιεκς (σ.σ. επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης) και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Κανένας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να ενημερωθεί” επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν ασύλου στη χώρα.

Ήταν ακυβέρνητο το σκάφος, (σ.σ με τους μετανάστες) περίπου 2,5 μίλια ανατολικά του Φαρμακονησίου. Έσπευσε εν μέσω θαλασσοταραχής σκάφος του λιμενικού για να μπορέσει να το ρυμουλκήσει.

Έπεσε μια γυναίκα και ένα παιδί στη θάλασσα. Γύρισαν οι μετανάστες όλοι προς αυτή την πλευρά με συνέπεια να τουμπάρει το σκάφος. Άλλοι διασώθηκαν, αλλά άλλοι χάθηκαν” σημείωσε.

“Δεν ισχύει καθόλου, ότι ρυμουλκούσαμε το σκάφος προς τις τουρκικές ακτές, φαίνεται και από τα στίγματα” διευκρίνισε.

Ανέφερε ότι στο Αιγαίο γίνεται καθημερινή μάχη με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών. “Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία απώλεια, έχουμε σώσει 3.500 ανθρώπους στη θάλασσα”, τόνισε.

Σημειώνεται ότι οι επιζώντες του ναυαγίου μεταφέρθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΑΣΟΚ: “Ατυχέστατη” η δήλωση Βαρβιτσιώτη

“Ατυχέστατη” χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση του υπουργού Nαυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται επίσης:

“Είναι αναγκαία η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η προστασία των συνόρων πρέπει να είναι αποτελεσματική και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής απόλυτος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα