Βαρβιτσιώτης: Ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης EUROKINISSI

Τα συμπεράσματα της Συνόδου σχολιάζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό

Σε δήλωση σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προέβη ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για ένα "μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος", που μπορεί όμως να έχει "θετικό αντίκτυπο για την χώρα μας", ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι άνοιξε τα σύνορα στην αρχή της κρίσης και πως "μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη

"Το τελικό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό αποτελεί ένα μικρό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει θετικό αντίκτυπο για τη χώρα μας.

Και αυτό διότι προσβλέπει στην βέλτιστη και πλήρη υλοποίηση της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, κάτι που έχουμε μετ’ επιτάσεως υπογραμμίσει σε ανύποπτο χρόνο. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας ο οποίος στην αρχή της κρίσης άνοιξε τα σύνορα και μέχρι σήμερα αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους παράνομους μετανάστες, είναι ο τελευταίος που μπορεί να υλοποιήσει οποιαδήποτε συμφωνία”.

Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το σημείο του κειμένου που αναφέρεται στη δημιουργία -έστω και σε εθελοντική βάση- ελεγχόμενων κέντρων υποδοχής μεταναστών. Η κυβερνητική επιλογή να δημιουργηθούν νέα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενδέχεται να παρερμηνευθεί οδηγώντας στην αύξηση των μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα. Ήδη άλλωστε μελετάται η ίδρυση νέου hot-spot στη Σάμο.

Τέλος, η Κυβέρνηση θα πρέπει, επιτέλους, να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα διασφαλίζοντας την αποτελεσματική επιτήρηση των εθνικών συνόρων. Σε αντίθετη περίπτωση, βάσει της καθολικής απαγόρευσης των δευτερογενών μετακινήσεων, όσοι μετανάστες φεύγουν παρανόμως από τη χώρα μας, θα επιστρέφονται άμεσα πίσω σ’ αυτήν. Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική η ουσιαστική διαχείριση του προβλήματος και η επιβολή της τάξης σε όσα κέντρα παρατηρούνται παραβατικές συμπεριφορές. Φαινόμενα βίας και ανομίας, όπως αυτά στην Πάτρα, δεν θα πρέπει να θεωρούνται ανεκτά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πιέση ΕΕ στην Τουρκία για αναγνώριση της Κύπρου μέσω μεταναστευτικού

ΚΚΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις, που συνοψίζονται σε περισσότερες Μόριες

Τσίπρας: Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές

Αλληλεγγύη αλά καρτ για το προσφυγικό

ADVERTISING

SHARE: