Βαθιά λύπη εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

Βαθιά λύπη εκφράζει ο πολιτικός κόσμος
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ(Δ0 ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟ(Α) ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ(Μ)- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//EUROKINISSI EUROKINISSI

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος απευθύνει μηνύματα για τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου, ενώ γίνονται αναφορές στο ήθος και την πίστη στις ιδελογίες του. Την Τετάρτη η κηδεία

Την αγωνιστικότητα το ήθος, αλλά και την τολμηρή πολιτική σκέψη του Λεωνίδα Κύρκου, που σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή, εξαίρουν με δηλώσεις τους, πολιτικοί και κόμματα.

“Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια ιστορική πολιτική προσωπικότητα της χώρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εμπέδωση των δημοκρατικών ιδεωδών και της σταθερότητας του κοινοβουλευτισμού… Θα τον θυμόμαστε για το ανανεωτικό του πνεύμα και για την ακρίβεια του λόγου του σε μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και γνήσιο πολιτικό πάθος”, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, κάνει λόγο για “μια εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου, υπηρετώντας με μαχητικότητα την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια” και τονίζει ότι “αποτελεί με την αστείρευτη αγωνιστικότητά του και τη νηφάλια φωνή του έμπνευση για κάθε σύγχρονο πολιτικό”.

Τη μεγάλη θλίψη του για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου εκφράζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο συλλυπητήριο μήνυμά του και μιλά για την ειλικρινή φιλία που τους συνέδεε.

“Με τη συνεπή στις αρχές του στάση και δράση, με το ήθος του, έγραψε τη δική του ιστορία στην πολιτική ζωή του τόπου και πρωταγωνίστησε σε σημαντικές στιγμές του δημόσιου βίου. Μέχρι την τελευταία στιγμή, με την παρουσία του και τις πρωτοβουλίες του, παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να αλλάξει η Ελλάδα, να ανανεώνεται συνεχώς η Αριστερά”, σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και μιλά για τον “πρωτοπόρο στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, που ευτύχησε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος”.

“Ο Λεωνίδας Κύρκος δίδαξε ευπρέπεια. Πάντα συνετός, συμβούλευε το σωστό, δεν εισακούετο πάντα όπως και τελευταία”, σημειώνει ο ΛΑΟΣ.

“Οι νεότερες γενιές, όλη η αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος, αποχαιρετάμε τον ακούραστο αγωνιστή, τον μαχητή του δημοκρατικού σοσιαλισμού”, αναφέρει σε δήλωσή του o πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και τονίζει: “Η Ελλάδα σιγά – σιγά αδειάζει από την δρακογενιά της. Τη γενιά που δεν λύγισε μπροστά στις θανατικές καταδίκες και έδωσε την μεγάλη μάχη για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση”.

“Υποκλινόμαστε μπροστά στον ηγέτη, τον σύντροφο, τον άνθρωπο, κρατώντας στο νου μας και την ψυχή μας την ανάμνησή του”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, όπου γίνεται αναφορά “στην πολυτάραχη διαδρομή” του “πρωτοπόρου, ακαταμάχητου, διορατικού και ασυμβίβαστου ηγέτη της αριστεράς”.

Στο πάθος του Λεωνίδα Κύρκου για την ανανέωση του Αριστερού κινήματος, που “υπήρξε για όλους μας ένα μόνιμο και συνεχές μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας”, αναφέρεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας για τον “ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς, σπουδαίο Έλληνα, ξεχωριστό άνθρωπο”, ο οποίος “με την πολιτική του δράση, την αγωνιστική του διαδρομή, την τολμηρή πολιτική του σκέψη και το προσωπικό παράδειγμα ζωής, σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή και την ιστορία της Αριστεράς στην πατρίδα μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα