Βάζει μπροστά την πολιτική διαπραγμάτευση το Μαξίμου

Βάζει μπροστά την πολιτική διαπραγμάτευση το Μαξίμου

Σε νέο κύκλο μπαίνει η διαπραγμάτευση μετά και την ολοκλήρωση του Eurogroup με την κυβέρνηση να έχει μπροστά της μόλις 6 ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας

Παίρνοντας τα μηνύματα από το Eurogroup η κυβέρνηση αναμένεται να επιταχύνει τις διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να επισπευθεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές εξακολουθούν να “δείχνουν” ως υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις το ΔΝΤ με το νέο χρονοδιάγραμμα, όπως το έθεσε ο Πιέρ Μοσκοβισί για το κλείσιμο της αξιολόγησης, να φτάνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η σκληρή γραμμή της Ουάσιγκτον επιβεβαιώθηκε και από την νέα τοποθέτηση του Πολ

Τόμσεν που ξεκαθάρισε πως “είτε θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις από τις συντάξεις είτε μια λιγότερο απαιτητική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγεί σε πρωτογενές πλεόνασμα πολύ χαμηλότερο από το 3,5% του ΑΕΠ”.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε πολλές κατευθύνσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ασφαλιστικό, αλλά πρέπει στις επόμενες ημέρες να βρεθεί τρόπος να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, να υπάρξει λύση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά και για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με την συνεδρίαση του Eurogroup να μην αφήνει αρνητική γεύση στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, στη Σύνοδο Κορυφής ων Βρυξελλών, να αμβλύνει τις διαφορές που υπάρχουν προκειμένου να επιταχυνθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Μετά και τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση αναμένεται να συνεχίσει τις δράσεις της για το παράλληλο πρόγραμμα επιχειρώντας και αλλαγή της ατζέντας, αλλά και να αποδείξει στον κόσμο της πως οι προεκλογικές εξαγγελίες της γίνονται πράξη.

Στο αγροτικό μέτωπο, που κορυφώνεται σήμερα με την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα, κυβερνητικές πηγές εμφανίζονταν αισιόδοξες τονίζοντας ¨πως διάλογος με τους αγρότες θα γίνει και θα προχωρήσει,” πιστεύοντας πως το κομμάτι των αγροτών που θέλει διάλογο υπερισχύει. Είναι σαφές πως στο Μαξίμου αναμένουν να δουν πως θα κυλήσει η σημερινή ημέρα προκειμένου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τον διάλογο που θα πραγματοποιηθεί με τον αγροτικό κόσμο από την άλλη εβδομάδα.

Νέα πρόσκληση για συζήτηση αναμένεται να απευθύνει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ζήτημα.

πηγή φωτογραφίας: intime

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα