Βενιζέλος: ‘Bενιζελικότερος’ από εμένα ο Τσακαλώτος

Βενιζέλος: ‘Bενιζελικότερος’ από εμένα ο Τσακαλώτος
Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Ισχυρίστηκε ότι η περικοπή στις συντάξεις δεν είναι 2,7 δις ευρώ όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο αλλά φτάνει τα 9,8 δις ευρώ

Τον ισχυρισμό ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσυπογράφει την παρέμβαση του PSI στο χρέος πιο “βενιζελικά” και από τον ίδιο προέβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ανέβασε το λογαριασμό της περικοπής των συντάξεων από τα 2,7 δις ευρώ στα 9,8 δις ευρώ.

«Ο Τσακαλώτος και ο Χουλιαράκης είναι βενιζελικότεροι του Βενιζέλου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος επικαλούμενος την επεξηγηματική έκθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2018-2021 για το χρέος που έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο. «Στις σελίδες 146 και 147 του πολυνομοσχεδίου παρουσιάζεται η παρέμβαση στο χρέος του 2012 (PSI, OSI, αναδιάρθρωση, μείωση τόκων κτλ) και το έχουν γράψει κατά τρόπο καλύτερο από ό,τι θα το έγραφα εγώ» είπε ο κ. Βενιζέλος για τον υπουργό και τον αναπληρωτή Οικονομικών και πρόσθεσε δηκτικά «τους ευχαριστώ».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε ταυτόχρονα οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «μύθο» τα αντίμετρα. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, επικαλούμενος δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι 2,7 δις αλλά 9,8 δις.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι σήμερα η Βουλή θα ψηφίσει δύο μνημόνια -το 3 plus και το 4- και τόνισε ότι μπροστά σε όλα αυτά το περίφημο email Χαρδούβελη αποτελεί χαμένη «παιδική χαρά». Προεξόφλησε δε ότι δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει «success story» με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Θα σερνόμαστε μέχρι την ημερομηνία των εκλογών» προέβλεψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα