Βενιζέλος: “Ευκαιρία και όχι απειλή πιθανή παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής”

Βενιζέλος: “Ευκαιρία και όχι απειλή πιθανή παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Ως "πολιτική αυτοκτονία" χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της ΧΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κάνει λόγο για ευκαιρία συγκρότησης ενιαίου μετώπου

Μία ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει “ένας είδος πολιτικής αυτοκτονίας γι΄αυτούς. Δεν συνιστά απειλή, αλλά μία μεγάλη ευκαιρία για το ονομαζόμενο συνταγματικό τόξο να οργανώσει μία συντονισμένη αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής” τονίζει σε συνέντευξή του σε στελέχη του πρακτορείου Reuters, στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα δυνατά νομικά μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, στα οποία περιλαμβάνεται η αστυνομική και δικαστική έρευνα και για άλλες πιθανές εγκληματικές δραστηριότητες, όπως η παράνομη συγκέντρωση πόρων και οι σχέσεις με τον υπόκοσμο, πρόσθεσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ταχεία πτώση του ποσοστού της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που ένωσε τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου εναντίον της, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπογράμμισε:

“Εάν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτηθούν ομαδικά, εκλογές θα διεξαχθούν σε μόνο 15 εκλογικές περιφέρειες δίνοντας την ευκαιρία στα πολιτικά κόμματα να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο”.

Δεν αντέχουμε νέα μέτρα

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης και είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της δίχως να επιβαρύνει περαιτέρω όσους τη στηρίζουν σήμερα, μέσω της βελτίωσης των όρων δανεισμού της και επιστρέφοντας, πιθανώς τον επόμενο χρόνο, στην ομολογιακή αγορά, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

“Αντιλαμβανόμαστε πολύ, πολύ καλά, πόσο δυσχερές είναι για την κάθε κυβέρνηση να αποδεχθεί ελάφρυνση χρέους. Το αίτημά μας δεν είναι ελάφρυνση χρέους. Είναι περαιτέρω επανεξέταση των όρων του (σ.σ. διάρκεια και επιτόκια), δίχως επιπρόσθετη επιβάρυνση για τους θεσμικούς δανειστές μας”, δήλωσε ο κ.Βενιζέλος απευθυνόμενος προς υψηλόβαθμους συντάκτες του πρακτορείου Ρόιτερς, στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στην εκτόξευση του επιπέδου της ανεργίας άνω του 27% και εκείνης των νέων περί το 60%, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι “μιλάμε για την πιθανότητα μιας χαμένης γενιάς, και επισήμανε ότι το ενδεχόμενο μιας κοινωνικής έκρηξης, εάν οι έλληνες αναγκαστούν να υπομείνουν περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα.

“Δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις”, είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα