Βενιζέλος: ‘Μπράβο’ για το επιτυχημένο swap ομολόγων, ‘όχι’ στο ταμειακό απόθεμα

Βενιζέλος: ‘Μπράβο’ για το επιτυχημένο swap ομολόγων, ‘όχι’ στο ταμειακό απόθεμα
Ο βουελυτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ανταλλαγή ομολόγων συνεχίζει την πολιτική του 2012. Χαρακτήρισε «επικοινωνιακό» το ταμειακό απόθεμα για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Την ικανοποίηση και τη χαρά του για την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων του PSI με νέα ομόλογα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά τάχθηκε κατά της δημιουργίας ταμειακού αποθέματος (cash buffer) για τη χρηματοδότηση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά την έξοδο από το Μνημόνιο. 

«Ολοκληρώνεται από ό,τι βλέπω επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων του 2012» είπε στη Βουλή και εξέφρασε την χαρά του υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική του 2012». «Χαίρομαι γιατί έτσι έχουμε μια πανηγυρική πράξη απόλυτης εκ των υστέρων υιοθέτησης και συνέχισης της πολιτικής του 2012» είπε στο ίδιο πνεύμα ο κ. Βενιζέλος και ισχυρίστηκε ότι εάν αυτό είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 και εάν δεν υπήρχε η ρήξη με τους δανειστές τότε «θα είχαμε βγει προ πολλού από την πίεση των μνημονίων». 

Όμως ο κ. Βενιζέλος άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση καλώντας την να μην προχωρήσει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος για τη στήριξη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. «Δεν πρέπει στο βωμό μιας επικοινωνιακού χαρακτήρα αφήγησης περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 να θυσιάσουμε την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας» δήλωσε και υποστήριξε ότι ο στόχος της δημιουργίας του ταμειακού αποθέματος προϋποθέτει πολιτική της «υπεράντλησης πόρων και των υπερπλεονασμάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα