Βενιζέλος: Οι εκλογές δεν θα κριθούν με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα

Βενιζέλος: Οι εκλογές δεν θα κριθούν με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕΠ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) Ευρωκίνηση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε της αππόφασης Σαμαρά να επισπεύσει την προεδρική εκλογή και έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τα σενάρια περί νέου κόμματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραβρέθηκε σήμερα στη συνάντηση υπουργών εξωτερικών των κρατών μελών του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου) και μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μίλησε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, αλλά και τα σενάρια των επιδιώξεων Παπανδρέου για την επόμενη μέρα.

“Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι εάν οδηγήσουν σε αδιέξοδο την διαδικασία αυτή [σ.σ. την προεδρική εκλογή] και προκαλέσουν εκλογές θα ωφεληθούν πολιτικά γιατί θα μεταβληθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων και το κόμμα τους θα καταλάβει και θα ασκήσει την εξουσία. Εάν αυτό καταλαβαίνουν βλέποντας το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και βλέποντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι διαπραγματεύσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ, ας κάνουν την επιλογή αυτή” σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Απαντώντας στους λόγους που η κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κύριος Βενιζέλος συντάχθηκε με τη γραμμή Σαμαρά διερωτώμενος τι θα συνέβαινε “αν συνεχίζαμε τις διαπραγματεύσεις, μεταθέτοντας την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά 3, 4 ή 5 εβδομάδες, ώστε να φτάσουμε στο ακραίο συνταγματικό όριο; Θα πηγαίναμε πάλι στα ίδια διλήμματα και κάποιοι θα είχαν το πρόσθετο επιχείρημα ότι χωρίς να έχουμε νομιμοποίηση και εντολή δεσμεύσαμε τη χώρα σε ένα νέο πλαίσιο το οποίο εμείς θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό, θετικό και ενθαρρυντικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας”!

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθύνθηκε προς όλους τους βουλευτές και είπε: “Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του λοιπόν. Αλλά η απλοϊκή σκέψη ότι η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει νίκη στις εκλογές για τις δυνάμεις της ασάφειας, της απροσδιοριστίας και της αβεβαιότητας, δεν ισχύει”.

“Άλλο δημοσκοπήσεις και άλλο εκλογές”

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως ακόμη και στην περίπτωση εκλογών το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που καταγράφεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις: “Οι εκλογές δεν θα κριθούν με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν τώρα. Οι εκλογές θα κριθούν στο χρονικό διάστημα μεταξύ της προκήρυξης και της διεξαγωγής τους, εάν γίνει η επιλογή των εκλογών. Διότι θα πρέπει τότε να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με την οικονομία, τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση, τι θα γίνει με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και με το ΔΝΤ, ποια είναι η άλλη επιλογή, σε σχέση με την επιλογή που ακολουθούμε, με την επιλογή της ευθύνης, της σοβαρότητας, της διαπραγμάτευσης”

“Δεν ασχολούμαστε με θέματα εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ”

Η συζήτηση φυσικά ήρθε και στο θέμα της ανακοίνωσης Παπανδρέου και των έντονων διεργασιών που τον θέλουν να προχωρά στη δημιουργία νέου κόμματος. “Δεν υπάρχουν εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε” ανέφερε κοφτά ο κ. Βενιζέλος, θέτοντας έτσι ξεκάθαρα τον πρώην πρωθυπουργό εκτός κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα