Βενιζέλος: Πολύ σημαντικό βήμα η συναίνεση του πρωθυπουργού

Meeting of the BSEC Committee of Senior Officials, Thessaloniki, Greece on Dec. 12, 2014.
Meeting of the BSEC Committee of Senior Officials, Thessaloniki, Greece on Dec. 12, 2014. KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Πολύ σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού ο Ευ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση, αν δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συναίνεση

Πολύ σημαντικό βήμα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την συναινετική πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας πλέον την «υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης» η οποία «δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προτάγματα».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση αν δεν επικρατήσει εθνική συναίνεση, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που «θα κάνει τη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ ώστε να αποκτήσουμε κι εκεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή όπως θα έχουμε και στην Ευρωζώνη και θα ανοίξει τη συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις του Eurogroup έναντι της χώρας μας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένει, όπως δήλωσε, την ανταπόκριση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «ιδίως από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά φυσικά και των ανεξάρτητων Βουλευτών» καθώς η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και εφόσον «διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο, καθαρίσει ο ορίζοντας, με θωρακισμένους και ανανεωμένους τους συνταγματικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται  στα δεδομένα της νέας εποχής».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με τις εκλογές να γίνονται μετά από κάποιους μήνες, «όταν θα έχουμε διαμορφώσει αυτό το ισχυρό πλαίσιο», οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν την επιλογή τους αξιολογώντας προτάσεις και συμπεριφορές των τελευταίων πέντε ετών. «Αλλά πρέπει αυτό να γίνει με τους Έλληνες πολίτες να προσδοκούν το καλύτερο, χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Φωτογραφία: sooc.gr

SHARE:

24Media Network