Βενιζέλος: Το πολυνομοσχέδιο φέρνει πλήρη κυριαρχία χωρίς τέλος

Βενιζέλος: Το πολυνομοσχέδιο φέρνει πλήρη κυριαρχία χωρίς τέλος
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για διαρκή παράδοση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον μηχανισμό διόρθωσης αλλά και το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καταλογίζοντάς της ότι παραδίδει στους δανειστές τη δημοσιονομική κυριαρχία.

«Πρόκειται για αφαίρεση όλης της δικαιοδοσίας πάνω στον δημόσιο τομέα και την περιουσία του δημοσίου. Πρόκειται για υπαγωγή σε διαρκή κηδεμονία χωρίς πέρας.» είπε ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε ότι με το υπερταμείο περιέρχεται η ακίνητη περιουσία στον ουσιαστικό έλεγχο των δανειστών. Ανέφερε, μάλιστα, ότι πλέον ασκείται διοίκηση μόνο με τη συναίνεση της τρόικας και κατήγγειλε ότι με τον κόφτη ακυρώνεται ουσιαστικά ο κρατικός προϋπολογισμός.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνο η επιστροφή στην ύφεση και τα νέα μέτρα σκληρά. Δεν είναι ένα απλώς το τρίτο μνημόνιο. Είναι το μνημόνιο στο διηνεκές χωρίς εξασφαλισμένες παραμετρικές αλλαγές στο χρέος. Χωρίς πολιτική ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν δεχθεί πιέσεις για το υπερταμείο από τους δανειστές αλλά δεν το αποδέχτηκαν.

Προεξόφλησε, μάλιστα, ότι όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα είναι καταδικασμένη στη στασιμοχρεωκοπεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα