Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Ένταση επικράτησε στο Κιλελέρ, όπου οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Θεσσαλού αγρότη στιγματίστηκαν από την αποδοκιμασία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βαγενά (Pics+Vid)

Χωρίς αγρότες …γιορτάστηκε την Κυριακή η επέτειος του Κιλελέρ στο μνημείο του Θεσσαλού αγρότη στο Κιλελέρ στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ.

Στο χώρο του Μνημείου παραβρέθηκαν οι επίσημοι και ελάχιστοι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών, κυρίως «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές που αποδοκίμασαν την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, βουλευτή Λάρισας κα Άννα Βαγενά όταν ανέβηκε στο βήμα.

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Οι ίδιο έστησαν… την αποδοκιμασία μαρσάροντας και τα 5-6 τρακτέρ, που βρίσκονταν ως σκηνικό πίσω από το Μνημείο του Θεσσαλού αγρότη, ενώ ζήτησαν από την κυρία Βαγενά να μην μιλήσει διότι θεωρούν πως «η κυβερνητική πολιτική ξεκληρίζει τον αγροτικό κόσμο».

Η κα Άννα Βαγενά, παρέμεινε στο βήμα, ενώ ζήτησε από τους διοργανωτές, τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον «γαάζιο» δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο να την αφήσουν να μιλήσει μιας και την προσκάλεσαν.

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Οι δυο αιρετοί επενέβησαν, αλλά τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και σημειώθηκαν λεκτικοί διαξιφισμοί ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και «γαλάζιους» αγροτοσυνδικαλιστές.

Ακόμη και η κα Βαγενά αποδοκίμασε την περιφερειάρχη την ώρα που κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.

 

Σκληρή απάντηση Βαγενά:

«Ήρθα σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, προσκεκλημένη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ. Όπως μου ζήτησαν διαμαρτυρόμενοι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αγρότες δεν διάβασα την επιστολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά θέλησα να τους πω δυο λόγια βγαλμένα απ’ την καρδιά μου και γραμμένα με τα ίδια μου τα χέρια. Χέρια καθαρά που, όπως τα χέρια όλων όσοι στηρίζουμε την Κυβέρνηση αυτή, ούτε μίζες πήραν, ούτε τα ταμεία των αγροτικών συνεταιρισμών ξετίναξαν και –σίγουρα– δεν καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία» δήλωσε αμέσως μετά η κα Βαγενά και συνέχισε:

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

«Προβοκατόρικη μειοψηφία»

«Αντί, λοιπόν, να ακούσουν αυτά που είχα να πω, συντονισμένα, προβοκατόρικα και απροκάλυπτα μια μικρή μειοψηφία (περίπου 20 ατόμων και 2-3 τρακτέρ), καθοδηγούμενη από τους γνωστούς αγροτο-κομματάρχες της ΝΔ επιχείρησε να με διακόψει με φωνές, κορναρίσματα ακόμα και με τρακτέρ(!). Βλέπετε δεν ήθελαν να ακούσουν λόγια ειλικρινά. Καταχειροκρότησαν τον κ. Περιφερειάρχη με τα ωραία και γενικά που τους είπε, γιατί έχουν μάθει να έρχονται εδώ υπουργοί και πολιτευτές και να τους γεμίζουν με κούφιες υποσχέσεις που χαϊδεύουν αυτιά. Μπροστάρης των «διαμαρτυρόμενων» ήταν…. ένα μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Χρ. Σιδερόπουλος, που μόλις ανέβηκα στο βήμα έδωσε το σύνθημα μπροστά στα μάτια μας για να αρχίσει η εναντίον μου επίθεση… Οι διοργανωτές, βλέπετε, μπέρδεψαν την ημέρα τιμής του αγροτικού αγώνα του Κιλελέρ με κομματική εκδήλωση της ΝΔ.

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Το ίδιο και οι «αγανακτισμένοι» που ενώ εμένα δεν ήθελαν να με ακούσουν καταχειροκρότησαν τον εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Κ. Σκρέκα. Ενώ σε εμένα κουνούσαν το δάχτυλο για το πακέτο Χατζηγάκη, λέξη δεν είπαν σ’ αυτούς που ανήκουν στον πυρήνα της ΝΔ που είναι η μόνη υπαίτια γι’ αυτό το σκάνδαλο.

Βίντεο: Η αποδοκιμασία της Άννας Βαγενά από 'γαλάζιους' αγρότες στο Κιλελέρ

Αν οι παρευρισκόμενοι και οι διοργανωτές δεν ήθελαν να μιλήσω ας μην με καλούσαν ή ας μου το ζητούσαν εξ αρχής. Όφειλαν, όμως, αφού δεν έκαναν κάτι τέτοιο, να δείξουν υποτυπώδη σεβασμό, ενώ ο Δήμος και η Περιφέρεια όφειλαν να διασφαλίσουν την τάξη και όχι να με αφήσουν εκτεθειμένη στο βήμα απέναντι σε μια άνανδρη και προβοκατόρικη επίθεση λίγων δήθεν αγανακτισμένων.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι τα δικά μου χέρια και η ψυχή μου είναι καθαρή είναι δε τιμή μου που εκπροσώπησα αυτήν εδώ την Κυβέρνηση. Αυτή την Κυβέρνηση που υπό συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί… και αν δεν τα καταφέρουμε ή αν ο λαός το αποφασίσει θα πάμε σπίτια μας με καθαρό το μέτωπο. Τους ετοιμάζουν, άλλωστε, σαν άλλο σωτήρα, τον κ. Μητσοτάκη που θα τους δώσει αντί για προστασία των αδυνάτων και δικαιοσύνη, νεοφιλελευθερισμό και καταστολή.

Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε άξιοι της τύχης μας».

(Πηγή: LARISSANET, Φωτογραφίες: LARISSANET/Μ.TSANTOPOULOS)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: