Βίτσας: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την Τουρκία και μην ακούτε τι λένε τα Σκόπια

Press conference held by the refugee crisis management team,  in Athens, on March 3, 2016 /          ,  ,  3 , 2016
Press conference held by the refugee crisis management team, in Athens, on March 3, 2016 / , , 3 , 2016 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Εντατικοποίηση της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και καλύτερη συνεργασία της Τουρκίας ζήτησε ο ΑΝΥΕΘΑ

«Θα περιμέναμε πιο γρήγορη έναρξη και ένταση της αποστολής και η Τουρκία θα έπρεπε να έχει συνεργαστεί καλύτερα», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. «Και εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα δουλειά που έχει γίνει», παρατήρησε.

«Το βασικό θέμα είναι το συμφέρον της Ευρώπης, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών. Εμείς από τη δική μας πλευρά είμαστε τελείως εντάξει και σε σχέση με την πολιτική συμφωνία και σε σχέση με την αποστολή του ΝΑΤΟ», επανέλαβε.

Όσον αφορά τη διέλευση των συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ από πρόσφυγες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «μπορούμε να έχουμε τα ονόματά τους, έχουμε τα πάντα, σχετικά με τους αλληλέγγυους και ΜΚΟ που με ανεύθυνο και -άσχετα με το συνειδητό ή μη συνειδητό- εγκληματικό τρόπο παρακίνησαν τους πρόσφυγες».

Όσον αφορά το θέμα της επιστροφής προσφύγων ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι «δεν έχει επιστραφεί κανείς με την έννοια ότι αυτό χρειάζεται μια διαδικασία που έχει διπλωματικό χαρακτήρα. Μην ακούτε αυτά που λένε στα Σκόπια», επανέλαβε.

Τέλος για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι «κατά τη γνώμη της κυβέρνησης» η συμφωνία θα πρέπει να διακηρύσσει με όλους τους τρόπους ότι «τα κλειστά σύνορα και η Ευρώπη-φρούριο δεν είναι το μέλλον της Ευρώπης».

«Θέλουμε να πιστοποιήσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι μονομερείς ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές και έχουν κυρώσεις. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που θα βάλουμε και στη Σύνοδο Κορυφής. Όλη η συμφωνία θα είναι ένα συνολικό πακέτο, που θα δείξει και το δρόμο στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική κατάσταση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

SHARE: