Βίτσας: Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας EUROKINISSI

Οι ροές των προσφύγων θα πρέπει να μηδενιστούν σε συνεργασία με την Τουρκία δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

Από τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, έχουν περάσει τα σύνορα 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας

. Τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία με την Τουρκία και σε συνεργασία μαζί της να μηδενιστούν οι ροές προσφύγων και να μείνουν στο έδαφός της ώσπου να τελειώσουν οι πόλεμοι.

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα έλεγε με ευκολία ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, ούτε ευθύνεται η αλλαγή του καιρού.

. Όπως είπε πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις συμφωνίες που έχουν γίνει. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να πιέζει για την εφαρμογή του αναγκαστικού καταμερισμού και επισήμανε ότι η χώρα μας θα επιδιώξει συμμαχίες προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν χώρες που αρνούνται να φιλοξενήσουν τον αριθμό προσφύγων που τους αναλογεί.

Ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 ότι έως τα τέλη Απριλίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη σύντμηση του χρόνου των διαδικασιών για χορήγηση ασύλου.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία είπε ότι αυτό που έχει σημασία, δεν είναι να φοβάσαι ένα θερμό επεισόδιο αλλά να προετοιμάζεσαι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κακλαμάνης: Εσκεμμένη ενέργεια η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

ADVERTISING

SHARE: