Βίτσας: Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι την ευαισθησία των Ελλήνων

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Έλεγχο στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η κατάσταση θα βελτιωθεί προς το τέλος της εβδομάδας, όπως δήλωσε

Το λιμάνι του Πειραιά και τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων επισκέφτηκαν το πρωί της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι έρχεται μια δύσκολη εβδομάδα αλλά προς το τέλος της η κατάσταση θα βελτιωθεί. "Είμαστε εδώ για έναν επιτόπιο έλεγχο της κατάστασης, ακριβώς γιατί προσπαθούμε όχι μόνο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, αλλά να βρούμε και τον πιο αξιοπρεπή τρόπο προώθησης και προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποσυμπιεστεί και το λιμάνι του Πειραιά και να υπάρχει συγκεκριμένος τόπος στον οποίο αυτοί οι άνθρωποι θα φιλοξενούνται προσωρινά. Κάνουμε και το ανθρωπιστικό μας καθήκον αλλά και το καθήκον που έχουμε απέναντι στη χώρα και απέναντι στην Ευρώπη", επεσήμανε ο υπουργός.

Και συνέχισε: "Υπάρχουν δυσκολίες. Θέλω να πω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη αλλά προς το τέλος της, νομίζω, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που γίνονται από το Λιμενικό, την Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Αττικής -όλη την Περιφέρεια και ειδικότερα την Περιφερειάρχη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά- αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από τους εθελοντές και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Νομίζω ότι πρέπει να αρθούν όλες οι αμφιβολίες που έχουν κάποιοι άνθρωποι ή κάποιοι δήμαρχοι για το γεγονός ότι αυτές οι εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας θα είναι κατάλληλες, θα είναι αξιοπρεπείς - και είναι αξιοπρεπείς όπου έχουν στηθεί. Και νομίζω ότι θα πρέπει εκμεταλλευτούμε, όλοι, την ευαισθησία των Ελλήνων που σε όλες τις δυσκολίες δένονται και ενωμένοι τις αντιμετωπίζουν".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE: