Βολές Παππά κατά ΝΔ για το ‘όχι’ στην πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων

Βολές Παππά κατά ΝΔ για το ‘όχι’ στην πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων
Φωτό αρχείου: Νίκος Παππάς Eurokinissi

Της καταλόγισε ότι αντιστρατεύεται την προσπάθεια αντιμετώπισης των γκρίζων ζωνών στην αγορά τηλεοπτικής διαφήμισης. Πυρά σε Βορίδη για τα «ακροδεξιά νιάτα του»

Σκληρή κριτική στην ΝΔ αλλά και δευτερευόντως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι για τη στάση τους κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει την ίδρυση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον έλεγχο των αδιαφανών συναλλαγών στην ηλεκτρονική διαφήμιση άσκησε ο υπουργός ψηφιακής Πολιτική, Νίκος Παππάς.

Τοποθετούμενος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Παππάς στηλίτευσε την αρνητική στάση της ΝΔ και των άλλων δύο κομμάτων καταλογίζοντάς τους ότι ουσιαστικά επιθυμούν να διαιωνίσουν το γκρίζο και αδιαφανές καθεστώς που επικρατεί επί δεκαετίες στην αγορά της τηλεοπτικής διαφήμισης. «Είναι δυνατόν να κάνουμε εδώ πως δεν ακούσαμε ότι οι διαφημιστικές κάνουν από 6 έως 9 μήνες να πληρώσουν και ότι διεκδικούν τις λεγόμενες επιστροφές με αποτέλεσμα να γίνονται συνιδιοκτήτες στα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Παππάς στα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ζήτησε «να μην εκτίθενται» με τη στάση τους. «Η αγορά είναι γεμάτη από τις γκρίζες ζώνες διακίνησης χρήματος. Μόνο όποιος επωφελείται από τις γκρίζες ζώνες μπορεί να εξανίσταται με τέτοιο τρόπο» τόνισε ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Αν η πλατφόρμα διαφήμισης είναι κομμουνιστική τότε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι πολίτμπιρο

Ο κ. Παππάς αντέκρουσε όμως και τις αιτιάσεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και του Γρηγόρη Ψαριανού (Ποτάμι) που παρομοίωσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαφάνεια στην τηλεοπτική διαφήμιση με πρακτικές της Σοβιετίας, της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας. «Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι κομμουνιστικό καθεστώς; Χριστός και Παναγιά ! Τότε το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι απότοκο του κομμουνιστικού καθεστώτος και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι το πολιτικό γραφείο του ΚΚΣΕ» τόνισε δηκτικά ο κ. Παππάς και κάλεσε τους βουλευτές να μη ρίχνουν το επίπεδο της αντιπαράθεσης. 

Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής καταδίκασε, όμως, και τις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατηγόρησε την Αριστερά ότι «είναι εχθρός της ελευθερίας». «Τα νιάτα του κ. Βορίδη τον βασανίζουν και δεν μπορεί να ησυχάσει» είπε και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να μην επαναλαμβάνει «ακροδεξιές ρήσεις» εκτός και αν αποτελούν επίσημη γραμμή. Καταλόγισε, μάλιστα στον κ. Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «σέρνουν τη ΝΔ σε ακροδεξιά γραμμή». 

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι: αντισυνταγματική η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Είχαν προηγηθεί πολύ σκληρές επιθέσεις στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον κ. Παππά από τους εκπροσώπους της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Οι βουλευτές με συνεχείς αναφορές σε πρώην ή νυν κομμουνιστικές χώρες κατηγόρησαν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ότι επιθυμεί να ελέγχξει τα κανάλια μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαφήμισης. Προεξόφλησαν, μάλιστα, ότι οι διατάξεις θα κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια. 

«Συνεχίζετε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης και εσείς είστε η αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής. Θέλατε να ελέγξετε ευθέως δεν το καταφέρετε και τώρα έρχεστε να ελέγξετε δια της πλαγιάς οδού, δια της διαφήμισης» τόνισε στον υπουργό η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής Άννα Ασημακοπούλου. Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεοδώρου κάλεσε τον κ. Παππά να προτείνει «στη Βενεζουέλα» την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τηλεοπτική διαφήμιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα