Βόμβα Χαϊκάλη: Επιβεβαιώνει ότι του πρόσφεραν χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βόμβα Χαϊκάλη: Επιβεβαιώνει ότι του πρόσφεραν χρήματα για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Oath ceremony of the new Regional Authority of Attica on August 27, 2014 / 27 2014 Menelaos Myrillas / SOOC

Σοβαρή καταγγελία από τον βουλευτή Παύλο Χαίκάλη. Υποστήριξε ότι του πρόσφεραν χρήματα, συμβόλαια και διακανονισμό τραπεζικού δανείου. Ο Λάκης Λαζόπουλος γνώριζε την υπόθεση και δήλωσε ότι έχει δει σχετικό οπτικό υλικό (Vid)

Καταγγελία ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου γνωστός, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες το υλικό στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο και έχει δώσει κατάθεση.

Ο κ. Χαϊκάλης, υποστήριξε ότι του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του τραπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες. Προσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο.

Άλλωστε, η αποκάλυψη έγινε αρχικά από τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, είπε ότι έχει δει και το σχετικό οπτικό υλικό. Όταν ο παρουσιαστής τον πίεσε να του πει ποιος είναι ο βουλευτής, που προσεγγίστηκε, απάντησε ο “Παύλος Χαϊκάλης”.

Για το θέμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής έχει δώσει πολύωρη κατάθεση (αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όπως ανέφερε), στον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση της δωροδοκίας βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκτός από τις καταγγελίες που έκανε γνωστές σήμερα, στον εισαγγελικό λειτουργό παρέδωσε και οπτικό-ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο -κατά τον ίδιο- καταγράφεται το άτομο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, πάντως από την εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής τα στοιχεία της καταγγελίας και ενώ ρωτήθηκε επανειλημμένως, δεν κατονόμασε το πρόσωπο, που καταγγέλλει ότι προσπάθησε να τον δωροδοκήσει.

Σκουρλέτης: “Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι νομίζαμε”

“Η υπόθεση Χαϊκάλη δίνει δραματική τροπή στο θέμα των πιέσεων για Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, ήταν το σχόλιο που έκανε με τηλεφωνική του παρέμβαση στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

“Όταν σαν ΣΥΡΙΖΑ είχαμε αναφερθεί σε δημοσιεύματα επί του θέματος, μας είχαν κατηγορήσει, ωστόσο σήμερα βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη και από ότι νομίζαμε. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία”, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα