"Βόμβα" των New York Times: "Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Ιntellexa για το Predator"

Υποκλοπές
Υποκλοπές GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Αναλυτικό ρεπορτάζ των Times της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε άδειες εξαγωγής του Predator στην Intellexa.

Εκτενές και αναλυτικό ρεπορτάζ των New York Times (ένα ακόμη) παρουσιάζει νέες διαστάσεις του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω ρεπορτάζ το οποίο υπογράφεται από τρεις δημοσιογράφους, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε (μετά σχετική ερώτηση του αμερικανικού ΜΜΕ) ότι έδωσε στην Intellexa άδειες έτσι ώστε να πουλήσει το λογισμικό Predator σε τρίτη χώρα.

ADVERTISING

Tην είδηση, κατά την εφημερίδα, επιβεβαίωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών. Τόνισε δε ότι τμήμα του Υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου έχει αρχίσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αυτή η χώρα, κατά το ρεπορτάζ, είναι η Μαδαγασκάρη, χώρα στην οποία υπάρχουν έλαβαν χώρα πάσης φύσεως συγκρούσεις.

Οι Τimes ισχυρίζονται ακόμη ότι ενημερώθηκαν για επιχειρηματική πρόταση που κατέθεσε η εταιρία Intellexa στην Ουκρανία για πώληση προϊόντων λογισμικού. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Oι παραπάνω αναφορές της εφημερίδας της Νέας Υόρκης, από τις πιο έγκυρες παγκοσμίως, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. H Intellexa είναι η εταιρία που φέρεται να εμπορεύεται το Predator στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις στο ελληνικό και το διεθνή Τύπο την παρουσιάζουν ως τέτοια, ο σχετικός έλεγχος στα γραφεία της από τις ελληνικές αρχές καθυστέρησε χαρακτηριστικά.

Τι γνωρίζουμε για το λογισμικό Predator

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υποκλοπές, Media, Κυβέρνηση, Λογισμικό Predator
SHARE:

24Media Network