ΣΥΡΙΖΑ: Και στο σκάνδαλο Hellas Power-Energa ο Μπαλτάκος

ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Νικόλαος Ταγαράς ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ως νέοι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντίστοιχα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ-Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Νικόλαος Ταγαράς ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ως νέοι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντίστοιχα// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκο, υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας

Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο HELLAS POWER – ENERGA κατήγγειλε από τη Βουλή ο Θανάσης Πετράκος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε την εμπλοκή κατά την ακρόαση του προέδρου της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) Νίκου Βασιλάκου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άγνοια δήλωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, όπως αναφέρει και η "Αυγή".

Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκο, υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και ρώτησε αν γνωρίζει την υπόθεση η ΡΑΕ. Ο Ν. Βασιλάκος είπε πως αν γινόταν εξωδικαστικό συμβιβασμός τότε διαγράφονταν οι ποινικές ευθύνες.

"Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά" απάντησε ο Ν. Βασιλάκος.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση καθ' αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια.

"Τελικά όμως το ένα μετά το άλλο άρχισαν να δικαιώνονται το 2014", ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Energa
SHARE:

24Media Network