Βορίδης: Σκάνδαλο το Ντινάν, αλλά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά

Βορίδης: Σκάνδαλο το Ντινάν, αλλά δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά

Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνη και προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει προανακριτική. Υπερασπίστηκε επίσης τους Χατζηδάκη, Μηταράκη και Γεωργιάδη

Στην παραδοχή ότι η υπόθεση του Ερρίκος Ντινάν αποτελεί πράγματι σκάνδαλο προχώρησε ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή. Ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη.

«Πράγματι είναι σκάνδαλο το Ντυνάν» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης απαντώντας σε αναφορές για τη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή κατά του ιδίου, 4 πρώην υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά (Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Νότης Μηταράκης και Ανδρέα Λυκουρέντζου).

Ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα αδίκημα. «Πείτε μου το αδίκημα;» ρώτησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης και εξήγησε ότι τις διατάξεις που αφορούν το Ντυνάν τις εισηγήθηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκαν από αυτή. «Να εξηγήσετε γιατί κάνει παράνομη πράξη ο υπουργός που εισηγείται ανοιχτά στη Βουλή συγκεκριμένη διάταξη και αυτή ψηφίζεται από τη Βουλή» κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βορίδης υπερασπίστηκε επίσης τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Νότη Μηταράκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη που επίσης εμπλέκονται στη δικογραφία. «Ποιο είναι το αδίκημα του  Μηταράκη, και του Χατζηδάκη; Το αδίκημα αυτών είναι ότι δεν είδαν το Μαρτίνη; Ο Χατζηδάκης γιατί δεν επόπτευσε τον Μηταράκη; Ποιο είναι το αδίκημα του Γεωργιάδη ο οποίος ζήτησε να διοριστεί διοίκηση στον Ντυνάν για να φύγει η διοίκηση του Μαρτίνη;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης προκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσουν προκαταρκτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι υποθέσεις ειδάλλως να πάψουν να μιλούν για εμπλοκή γαλάζιων υπουργών στο σκάνδαλο. «Έχετε κάτι να πείτε για μένα; Φέρτε το σε προκαταρκτική. Αλλιώς οι φήμες, οι λασπολογίες, οι κουνβεντούλες και τα υπονοούμενα αυτά τελειώνουν τώρα για μένα» συμπλήρωσε ζητώντας να τελειώσει η σκανδαλολογία.

Ο κ. Βορίδης δεν υπερασπίστηκε από το βήμα της Βουλής στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ερωτηθείς αργότερα από κοινοβουλευτικούς συντάκτες διευκρίνισε ότι απλώς ξέχασε να τον μνημονεύσει και ότι δεν υπάρχει κάποια αιχμή εναντίον του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα