Βορίδης: "Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας"

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης EUROKINISSI

"Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας τα επεισόδια των τελευταίων ημερών και τον τρόπο που ενεργεί η ΕΛΑΣ

Αίσθηση προκάλεσαν τοποθετήσεις του Μάκη Βορίδη σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής για τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών και χαρακτηριστικά τόνισε:

"Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Και πρόσθεσε: "Η άσκηση νόμιμης βίας είναι αυτό που κάνει η Αστυνομία. Φυσικά θα συνεχίσουμε. Θα κάνουμε αυτό".

Ερωτηθείς για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι "πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί είναι αμφίθυμος ο ΣΥΡΙΖΑ".

"Να αποφασίσει τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να λέει καταδικάζω τα φαινόμενα ανομίας αλλά καλά κάνανε και σπάσανε την αλυσίδα. Αφού κλείνει το πανεπιστήμιο υποκεινται όλα τα μέλη του πανεπιστημιόυ σε αυτή; δικαιούνται οποισδήποτε", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ακόμα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία λέει ότι καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά από την άλλη όταν πάει να επιβληθεί μία τάξη στο πανεπιστημιο λέει όχι να μην επιβληθεί η τάξη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση, Αστυνομία
SHARE: