Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με Καμμένο για το ΦΠΑ στα νησιά

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με Καμμένο για το ΦΠΑ στα νησιά
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: "Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου "σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)" (L 180/29.6.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις", την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Ηλίας Καματερός από τα Δωδεκάνησα δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον Καμμένο. «Δεν θα έλεγα ότι είναι εγκληματικό, αλλά είναι αντισυνταγματικό και απαράδεκτο» είπε στη Βουλή

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ την εξίσωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και σημείωσε μάλιστα ότι συμφωνεί απόλυτα σε αυτό το θέμα με τον Πάνο Καμμένο.

«Τις περισσότερες φορές διαφωνώ με τον Καμμένο αλλά σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ απόλυτα μαζί του» είπε ο κ. Καματερός αναπτύσσοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Εγώ μπορεί να μη χρησιμοποιούσα τον όρο εγκληματικό αλλά είναι απαράδεκτο» είπε ο κ. Καματερός και τόνισε ότι η δήλωση του κ. Καμμένου «έκανε ντόρο». «Το άρθρο 101 του Συντάγματος αναφέρει σαφώς ότι πρέπει κάθε νομοθέτημα να παίρνει υπόψη του τις επιπτώσεις στα νησιά. Δεν το ξέρουν αυτό ούτε οι υπουργοί» κατήγγειλε. Στη συνέχεια, πάντως, ο κ. Καματερός υπερασπίστηκε την κυβέρνηση λέγοντας ότι αναγκάστηκε να αποδεχτεί την εξίσωση με τη συμφωνία του Ιουλίου «κάτω από την πίεση των δανειστών». «Εμείς καταφέραμε τουλάχιστον να το κάνουμε σταδιακά» συμπλήρωσε.

Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι κανείς στη Βουλή δεν υποστηρίζει την εξίσωση των συντελεστών ΦΠΑ αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να το κάνει. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η σχετική απόφαση απορρέει από τη συμφωνία του Ιουλίου που υπερψήφισαν πάνω από 220 βουλευτές. Πάντως, επισήμανε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην επιβαρύνει τα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και έτσι αναγκαστικά επιλέχθηκε άλλη κατηγορία νησιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα